Opskrift på lækker krydret græskarsuppe med hokkaidogræskar.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Cremet suppe, Græskar, Suppe
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 275kcal
Author Dianna
Ingredienser
1
hokkaido græskar
1
stort løg, grofthakket
4fed
hvidløg, finthakket
1-2spskingefær, finthakket
2bagekartofler, skåret i tern
1/2tsk
koriander, stødt
1/2tsk
spidskommen, stødt
1/2tsk
chiliflager, smag selv til
1/4tskcayennepeber (kan undlades)
7-8dl
grøntsagsbouillon
1dl
piskefløde
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
Sprød bacon eller ristede kikærter
Creme fraiche
Mikrogrønt, persille eller lignende
Sådan gør du
Vask hakkaido græskarret godt, befri det for kernerne og skær ud i mindre stykker. Jeg bruger også skrællen.
Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
Tilsæt græskar og kartofler sammen med krydderierne - undtagen cayenne, og varm det med et par minutter.
Tilsæt grøntsagsbouillon og lad suppen simre i ca. 20 minutter eller til grøntsagerne er helt møre.
Tilsæt fløden og blend suppen glat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og juster evt. styrken med cayennepeber.Du kan også tilsætte ekstra bouillon hvis suppen ønskes mere lind.
Server med f.eks. iskold creme fraiche, bacon eller ristede kikærter.
Video
Noter
Denne græskarsuppe kan også sagtens laves med butternut squash, - de varme krydderier passer perfekt til begge variationer.