
Koteletter i fad med svampesauce er en klassisk familiefavorit, der kombinerer mørt kød med en cremet, fyldig sauce fyldt med smag fra svampe. Denne ret er nem og hurtig at lave, hvilket gør den perfekt til travle hverdagsaftener, hvor du vil servere noget lækkert uden at bruge hele aftenen i køkkenet.
Koteletterne brunes hurtigt af, inden de lægges i et fad og overhældes med svampesaucen. Retten bages i ovnen, hvor smagen fra kødet samler sig i saucen – nemt og lækkert. Og imens kan du klare opvasken.
Server dine fadkoteletter med dit foretrukne tilbehør – retten passer perfekt til ris, kartoffelmos eller pasta, men smager også skønt med bagte rodfrugter for et ekstra rustikt twist.
En rigtig hyggeret, som hele familien vil elske, og som nemt kan tilpasses, så den passer til forskellige præferencer.

Koteletter i fad med svampesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Koteletter
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk paprika
- 4 koteletter á ca. 150 g/stk
- 50 g smør
- 2 spsk olie
- Salt og friskkværnet peber
Svampesauce
- 350 g champignon, skåret i skiver
- 2-3 stilke bladselleri, skåret i skiver
- 3 fed hvidløg, i tynde skiver
- 1 løg, finthakket
- 2 1/2 dl kyllingebouillon
- 2 1/2 dl fløde
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- 1 tsk rødvinseddike
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. kulør
Til servering
- Finthakket persille
- Kartofffelmos, ris eller pasta
Sådan gør du
- Bland mel og paprika, og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend koteletterne heri.
- Smelt smørret på en pande med olien, og brun koteletterne af på begge sider, og læg dem til side i et ovnfast fad.
- Steg svampene på samme pande, til de har smidt væden, og tilsæt derefter bladselleri, hvidløg og løg. Steg til løgene er klare.
- Tilsæt bouillon, fløde og dijonsennep, og lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør undervejs, og smag saucen til med salt, friskkværnet peber og rødvinseddike. Justér evt. farven med kulør.
- Hæld saucen over koteletterne., og tilbered dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15 minutter. Tilberedningstiden varierer alt efter tykkelsen på kødet, og hvor længe du har brunet dem af.
- Top med hakket persille inden servering, og servér med ris, pasta eller kartofler.