Nem opskrift på koteletter i fad med cremet svampesauce
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Koteletter i fad, Retter i fad
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 794kcal
Ingredienser
Koteletter
2dlhvedemel
1tskpaprika
4koteletter á ca. 150 g/stk
50gsmør
2spskolie
Salt og friskkværnet peber
Svampesauce
350gchampignon, skåret i skiver
2-3stilkebladselleri, skåret i skiver
3fedhvidløg, i tynde skiver
1løg, finthakket
2 1/2dlkyllingebouillon
2 1/2dlfløde
1 1/2tskdijonsennep
1tskrødvinseddike
Salt og friskkværnet peber
Evt. kulør
Til servering
Finthakket persille
Kartofffelmos, ris eller pasta
Sådan gør du
Bland mel og paprika, og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend koteletterne heri.
Smelt smørret på en pande med olien, og brun koteletterne af på begge sider, og læg dem til side i et ovnfast fad.
Steg svampene på samme pande, til de har smidt væden, og tilsæt derefter bladselleri, hvidløg og løg. Steg til løgene er klare.
Tilsæt bouillon, fløde og dijonsennep, og lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør undervejs, og smag saucen til med salt, friskkværnet peber og rødvinseddike. Justér evt. farven med kulør.
Hæld saucen over koteletterne., og tilbered dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15 minutter. Tilberedningstiden varierer alt efter tykkelsen på kødet, og hvor længe du har brunet dem af.
Top med hakket persille inden servering, og servér med ris, pasta eller kartofler.