Madbrød - Opskrift på koldhævet saftigt madbrød med surdej

Koldhævet madbrød med surdej

Koldhævet madbrød med surdej
Opskrift på et fantastisk lækkert madbrød med surdej.
Denne portion giver til en stor foliebakke.
Madbrød - Opskrift på koldhævet saftigt madbrød med surdej

Fantastisk lækkert madbrød, virkelig saftig krumme og sprød og lækker skorpe, hele vejen rundt.
Dejen er meget tynd, hvilket giver et lækkert saftigt brød der på ingen måde tørrer ud, – et brød der minder meget om foccacia.
Server det som tilbehør til grill, supper og salater, eller brug det til en lækker grillet sandwich.

Madbrød - Opskrift på koldhævet saftigt madbrød med surdej

Koldhævet madbrød med surdej

Opskrift på et fantastisk lækkert madbrød med surdej.
Denne portion giver til en stor foliebakke.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Nøgleord: Brød, Madbrød
Samlet tid: 12 timer
Ændre antal8 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 15 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 1 1/2 dl

    surdej

  • 450 g

    hvedemel

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Olivenolie
  • Sprayfedt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej.
  • Rør olivenolie og salt i og tilsæt melet lidt ad gangen.
  • Rør dejen på røremaskine i 10-15 minutter. Dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave "gluten teste" – men sørg for at dejen er rørt nok.
  • Hæld dejen i en skål smurt med rigeligt olienolie og stil den på køl natten over.
  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn – gerne med damp.
    Har du ikke dampprogram kan du med fordel placere en lille skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme effekt.
  • Smør en foliebakke med rigeligt olivenolie og hæld dejen heri, og lad den stå ved stue temperatur i 1 – 1 1/2 time.
  • Dryp overfladen af brødet med lidt olie, og bag brødet i 20-22 minutter, til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
  • Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 345 kcal
Protein (g) : 9g
Fedt (g) : 11g
Kulhydrat (g) : 53 g
Mættede fedtsyrer : 1 g
Sukkerarter : 1 g
Salt : 554 mg

Madbrød - Opskrift på koldhævet saftigt madbrød med surdej
Madbrød – Opskrift på koldhævet saftigt madbrød med surdej

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)