Koldhævet madbrød med surdej
Opskrift på et fantastisk lækkert madbrød med surdej.
Denne portion giver til en stor foliebakke.

Fantastisk lækkert madbrød, virkelig saftig krumme og sprød og lækker skorpe, hele vejen rundt.
Dejen er meget tynd, hvilket giver et lækkert saftigt brød der på ingen måde tørrer ud, – et brød der minder meget om foccacia.
Server det som tilbehør til grill, supper og salater, eller brug det til en lækker grillet sandwich.

Koldhævet madbrød med surdej
Opskrift på et fantastisk lækkert madbrød med surdej.
Denne portion giver til en stor foliebakke.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 15 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 1 1/2 dl
surdej
- 450 g
hvedemel
- 3/4 dl
olivenolie
- 1 1/2 tsk
salt
-
Olie
-
Sprayfedt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej.
- Rør olivenolie og salt i og tilsæt melet lidt ad gangen.
- Rør dejen på røremaskine i 10-15 min., – dejen vil være meget flydende og du kan derfor ikke lave “gluten testen”, – men sørg for at dejen er rørt nok.
- Hæld dejen i en skål smurt med rigeligt olienolie og stil den på køl natten over.
- Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn, – gerne med damp. Har du ikke dampprogram kan du med fordel placere en lille skål med vand i bunden af ovnen, det giver samme effekt.
- Smør en foliebakke med rigeligt olivenolie og hæld dejen heri, og lad den stå ved stue temperatur i 1 – 1 1/2 time.
- Spray overfladen af brødet med sprayfedt, og bag brødet i 20-22 minutter til det er flot gyldent på toppen og har en kernetemperatur på ca. 98 grader.
- Vend straks brødet ud af formen og lad det hvile på en rist inden det skæres ud.
