Koldthævede surdejsboller med kerner
Opskrift på lækre koldthævede surdejsboller med kerner.Denne opskrift giver ca. 18 boller

Surdejsboller smager bare fantastisk, det er virkelig et helt andet stykke brød man får med surdej.
De her lækre kerneboller med surdej smager intet mindre end fantastisk, og kan holder sig lækre friske i flere dage.
Vi luner dem gerne lige hurtigt i ovnen inde servering, så får de den lækre sprøde skorpe igen, og den seje midte bliver blød og lun.

Koldthævede surdejsboller med kerner
Opskrift på lækre koldthævede surdejsboller med kerner.Denne opskrift giver ca. 18 boller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Opløs gæren i koldt vand, og tilsæt surdej.
- Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og rør dejen let sammen på maskine.
- Tilsæt salt, og rør dejen videre i 10-15 min. til den slipper skålen. Det er meget vigtigt at den slipper skålen og samler sig, – før er dejen ikke klar til at hæve.
- Tilsæt udblødte hvedekerner, solsikke og græskarkerner og ælt dem godt ind i dejen.
- Smør en skål med lidt olie og fordel ligeledes lidt olie på dine hænder og saml dejen til en fin rund kugle.
- Placer dejen i skålen, dæk den til med film og laden den hæve på køl i 18-24 timer.
- Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt mel, ved stuetemperatur i ca. 30 min.
- Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel, – skub ligesom dejen ind under hinanden, på den måde spænder du dejen lidt op.
- Del hvert stykke i 9 boller og læg disse på en bageplade, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
- Bag boller i 15-18 min i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.
- Bollerne skal have en kernetemperatur på 99-100 grader for at være færdige.
- Lad boller køle af på en bagerist.
Noter
Hvis du har en bagesten kan du med fordel benytte denne til bagning af disse surdejsboller. Lad stenen varme med op i ovnen, og skub forsigtigt bagepapiret med bollerne over på denne når de skal bages.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 201 kcal
Protein (g) : 6g
Fedt (g) : 5g
Kulhydrat (g) : 33 g
Mættede fedtsyrer : 1 g
Sukkerarter : 0.4 g
Salt : 460 mg
