
Nem måltidssalat med nudler, kylling og gomadressing. Enkel og lækker, og med noter fra det asiatiske køkken.
Jeg elsker måltidssalater, og jeg elsker asiatisk mad. Både ris og nudler gør sig perfekt i asiatisk inspirerede måltidssalater, – de giver en god mæthed og smager bare så dejligt.
Denne grønne sag er holdt helt enkelt, – kogte kolde nudler toppet med friske grøntsager, stegt kylling og min hjemmelavede gomadressing. Find link til opskriften nede i ingredienslisten.
Brug de grøntsager du måtte foretrække eller har liggende, – denne version er blot lavet som inspiration.
Jeg kan anbefale f.eks. revet gulerod, sugarsnaps, broccoli/broccolini I små buketter, blomkål i små buketter, feldsalat og lignende. Men det er egentlig helt op til dig.
Nudler med kylling og goma er mildt i smagen, og med en lækker cremet finish. Jeg vender gerne de kolde nudler med lidt sesamolie, – det giver dem en dejlig smag og gør dem lidt mere snaskede.
Har du ingen sesamolie så undlader du bare, – det er slet ikke et must.
Hjemmelavet gomadressing
Lov mig at prøve min opskrift på hjemmelavet gomadressing. Den smager simpelthen så godt, og an laves på ingen tid.
Den smager skønt på toppen af poke bowls, nudelsalater og lignende, – men også som dip til forskellige slags kød og grøntsager.
Og så er den sådan ca. en million gange bedre end dem man kan købe i supermarkedet.
Et absolut must try hvis du er vild med det asiatiske køkken.

Kold nudelsalat med kylling og goma
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kylling, – bryst eller inderfilet
- 300 g nudler
- 2 avocadoer, skåret i både
- 250 g edamamebønner, optøede
- 1/2 agurk, skåret i skiver
- 1/4 spidskål, fintsnittet
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 1 portion gomadressing – klik her for opskrift
- Sesamolie
- Hakkede peanuts og sesam
Sådan gør du
- Krydr kyllingen med salt og peber, og steg det i en smule olie til det er gennemstegt.Lad det hvile, og skær det derefter i mundrette bidder.
- Tilbered nudlerne som beskrevet på pakken, og skyl dem derefter i rigeligt koldt vand. Lad dem dræne i en sigte.Vend gerne nudlerne med 1-2 spiseskefulde sesamolie, det giver dem en skøn smag.
- Fordel nudlerne i 4 dybe tallerkener, og top med snittet spidskål, agurk, avocado, edamame og kylling.
- Drys med forårsløg, hakkede peanuts og sesam, – og top med rigeligt hjemmelavet gomadressing.