Kartoffelmos med porrer
Opskrift på den bedste kartoffelmos med porrer

Porrer smager fantastisk, og de giver en skøn smag til den klassiske kartoffelmos.
Kog dem sammen med kartoflerne og pisk det hele godt sammen med en håndmixer, tilsæt smør og creme fraiche, så har du den bedste kartoffel/porre mos.

Kartoffelmos med porrer
Opskrift på den bedste kartoffelmos med porrer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern
- 2
store porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- 2 dl Kogevand fra kartoflerne
-
Salt
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
- Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
- Mosen er nu klar til servering.
Noter
Husk at du aldrig må koge kartoflerne med salt når de skal bruges til kartoffelmos, – salten binder væsken og vil gøre kartoffelmosen lang og klistret. Tilsæt først salt når mosen er pisket godt sammen.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Pingback: Opskrift på grillet oksemørbrad med champignon a la creme