Karamelsauce
Opskrift på hjemmelavet saltet karamelsauce.Denen portion giver ca. 2 1/2 dl færdig karamelsauce.
 Opskrift på nem og lækker saltet karamelsauce, – perfekt som topping på is, yoghurt, smoothie bowls og lignende.
Hjemmelavet karamelsauce er utrolig nemt at lave, og det smager bare så godt. 
Karamelsaucen holder sig fint på køl i flere uger, – men den får sjældent lov at stå så længe herhjemme.
Ønsker du en karamelsauce uden salt kan du sagtes undlade dette.

Karamelsauce
Opskrift på hjemmelavet saltet karamelsauce.Denen portion giver ca. 2 1/2 dl færdig karamelsauce.
		
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antal Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
      
		
		
	Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g  
sukker
 - 50 g  
smør
 - 2 dl  
piskefløde
 - 1 tsk salt
 
Sådan gør du
- Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, – gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
 - Smelt sukkeret på en pande eller i en gryde, ved middelsvag varme.Du skal ikke røre i det før sukkeret er smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
 - Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i, i små tern. Pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris, til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
 - Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet konsistens. Tilsæt også salt, og pisk det ligeledes godt ind i karamelsaucen.Fløden vil få karamellen til at boble godt op, – så vær forsigtig.
 
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


        
    
    
Kan man skolde en glas og lave massere af karamelsaucen så man altid har?
Hej Laura
Det kan du sagtens, – den holder sig super fint på køl 🙂
Husk at den sætter sig, så tag den ud i god tid 🙂
Kh Dianna