
Opskrift på nem og lækker saltet karamelsauce, – perfekt som topping på is, yoghurt, smoothie bowls og lignende.
Hjemmelavet karamelsauce er utrolig nemt at lave, og det smager bare så godt.
Karamelsaucen holder sig fint på køl i flere uger, – men den får sjældent lov at stå så længe herhjemme.
Ønsker du en karamelsauce uden salt kan du sagtes undlade dette.

Karamelsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g
sukker
- 50 g
smør
- 2 dl
piskefløde
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Tag smør og fløde ud af køleskabet i god tid, - gerne 30 min. før så det får lidt temperatur.
- Smelt sukkeret på en pande eller i en gryde, ved middelsvag varme.Du skal ikke røre i det før sukkeret er smeltet. Røres i det risikerer du det klumper.
- Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret i, i små tern. Pisk det grundigt ind i sukkeret med et piskeris, til du har en ensartet karamelmasse. Lad det koge let igennem et par minutter ved. middel varme.
- Tilsæt fløden, lidt ad gangen, og pisk grundigt til karamellen har en flot ensartet konsistens. Tilsæt også salt, og pisk det ligeledes godt ind i karamelsaucen.Fløden vil få karamellen til at boble godt op, - så vær forsigtig.

Kan man skolde en glas og lave massere af karamelsaucen så man altid har?
Hej Laura
Det kan du sagtens, – den holder sig super fint på køl 🙂
Husk at den sætter sig, så tag den ud i god tid 🙂
Kh Dianna