Lækker cremet cheesecake med jordbær hele vejen igennem, – en rigtig jordbær drøm med smagen af dansk sommer, barndomsminder og sødmefyldte jordbær.
Denne her jordbær cheesecake smager simpelthen så dejligt, intens smag af jordbær, – og bare så frisk og lækker. Den egner sig til alle årstider, – den stråler af sol og sommer, og det kan jo også have sin charme en kold vinterdag.
I denne jordbærcheesecake har jeg lavet en jordbærpuré som jeg har brugt i både ostecremen og som gelé på toppen, – super nemt, og der er virkelig smæk på jordbær smagen.
Top den med masser af friske bær inden servering, og evt. hvid chokolade flager, sølv/guls flager eller lignende.

Jordbær cheesecake med jordbærgelé
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g digestive kiks
- 50 g mandler
- 100 g smør
Jordbærpuré til ostecreme og top*
- 600 g frosne jordbær (eller friske)
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1/2 citron, saften heraf
Ostecreme
- 200 g flødeost
- 2 1/2 dl piskefløde
- 100 g græsk yoghurt
- 3 1/2 dl jordbærpure*
- 75 g flormelis
- 5 1/2 blade husblas
Jordbær gelé
- 2 1/2 dl jordbærpuré*
- 2 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Masser af friske bær
- Evt. sølv flager eller sølvstøv
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
- Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens de øvrige elementer laves.
Jordbær puré
- Hæld alle ingredienserne i en gryde, – jordbær, sukker, citron, vaniljekorn og den tomme vaniljestang.
- Kog blandingen op, og lad den småkoge i ca. 8 minutter, eller til jordbærrene er møre.
- Fisk vaniljestangen op, og blend derefter jordbærrene til en blød pure.Mål af så du har 3 1/2 dl jordbærpuré til ostecremen, og 2 1/2 dl til toppen.*Du kan med fordel lade de 3 1/2 dl blive i gryden, – husblassen skal røres ud i denne, og bruges i ostecremen lige straks.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
- Rør flødeost og græsk yoghurt sammen, – og tilsæt derefter flormelis.Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikrer at cremen er fri for klumper.
- Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré, – et ad gangen.
- Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
- Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
- Vend til sidste flødeskummen sammen med cremen. Gør det forsigtigt så du beholder så meget luft i ostecremen som muligt.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, inden kagen skal toppes med jordbær gelé.
Jordbær gelé
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Hæld de 2 1/2 dl jordbærpuré i en lille kasserolle, og varm den op. Den behøver ikke koge, men skal blot være varm nok til at kunne smelte husblassen.
- Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré. Fjern gryden fra blusset, og lad nu puréen køle til den er lillefinger varm, eller ca. 30 grader.
- Hæld jordbærpuréen over kagen, – gerne ned over bagsiden af en ske, så ikke strålen rammer kagen direkte.
- Sæt kagen tilbage på køl, og lad den stå til geléen har sat sig, – ca. et par timer, men gerne natten over.
Jordbær cheesecake med jordbærgelé
- Inden servering toppes kagen med masser af friske bær, – jordbær, brombær, blåbær og/eller hindbær.Skær nogle i halve eller kvarte, lad nogle forblive hele, og drys evt. med sølvflager eller sølvstøv.


Ville man ikke bare kunne komme husblas i jordbærpureen og derefter i cheesecakemassen for at spare en arbejdsgang og undgå husblasklumperne ?
Vh Christina
Hej Christina
Du har helt ret, – det er også præcis sådan jeg plejer at gøre, ved ikke hvorfor arbejdsgangen lige er blevet ændret i denne opskrift 😉
Når du har rørt husblassen ud i den varme jordbærpure skal du lade den køle ned til den er lillefinger varm, inden du vender den i ostecremen 🙂
Kh Dianna