Cheesecake med jordbær og jordbær gelé - Opskrift på jordbær cheesecake

Jordbær cheesecake med jordbær gelé

Jordbær cheesecake med jordbærgelé
Opskrift på den lækreste cheesecake med jordbær, - intens smag af danske jordbær, sol og sommer. Kagen er toppet med en hele lavet af jordbærpuré.
Cheesecake med jordbær og jordbær gelé - Opskrift på jordbær cheesecake

Lækker cremet cheesecake med jordbær hele vejen igennem, – en rigtig jordbær drøm med smagen af dansk sommer, barndomsminder og sødmefyldte jordbær.
Denne her jordbær cheesecake smager simpelthen så dejligt, intens smag af jordbær, – og bare så frisk og lækker. Den egner sig til alle årstider, – den stråler af sol og sommer, og det kan jo også have sin charme en kold vinterdag.
I denne jordbærcheesecake har jeg lavet en jordbærpuré som jeg har brugt i både ostecremen og som gelé på toppen, – super nemt, og der er virkelig smæk på jordbær smagen.
Top den med masser af friske bær inden servering, og evt. hvid chokolade flager, sølv/guls flager eller lignende.

Cheesecake med jordbær og jordbær gelé - Opskrift på jordbær cheesecake

Jordbær cheesecake med jordbærgelé

Opskrift på den lækreste cheesecake med jordbær, – intens smag af danske jordbær, sol og sommer. Kagen er toppet med en hele lavet af jordbærpuré.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 31 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Dansk sommer, Dessert, Jordbær, Sensommer, Sommer dessert, Sommer mad
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 g digestive kiks
  • 50 g mandler (kan undlades)
  • 100 g smør

Jordbærpuré til ostecreme og top*

  • 600 g frosne jordbær (eller friske)
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 1/2 citron, saften heraf

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 100 g græsk yoghurt
  • 3 1/2 dl jordbærpure*
  • 75 g flormelis
  • 5 1/2 blade husblas

Jordbær gelé

  • 2 1/2 dl jordbærpuré*
  • 2 1/2 blade husblas

Derudover

  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast
  • Masser af friske bær
  • Evt. sølv flager eller sølvstøv

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde, og fjern den fra blusset.
  • Blend kiks og mandler til en fin mel, og rør dem sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
    Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile mens de øvrige elementer laves.

Jordbær puré

  • Hæld alle ingredienserne i en gryde, – jordbær, sukker, citron, vaniljekorn og den tomme vaniljestang.
  • Kog blandingen op, og lad den småkoge i ca. 8 minutter, eller til jordbærrene er møre.
  • Fisk vaniljestangen op, og blend derefter jordbærrene til en blød pure.
    Mål af så du har 3 1/2 dl jordbærpuré til ostecremen, og 2 1/2 dl til toppen.
    *Du kan med fordel lade de 3 1/2 dl blive i gryden, – husblassen skal røres ud i denne, og bruges i ostecremen lige straks.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
  • Rør flødeost og græsk yoghurt sammen, – og tilsæt derefter flormelis.
    Du kan evt. piske det med piskeris/håndmixer så du sikrer at cremen er fri for klumper.
  • Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
  • Vend til sidste flødeskummen sammen med cremen. Gør det forsigtigt så du beholder så meget luft i ostecremen som muligt.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, inden kagen skal toppes med jordbær gelé.

Jordbær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Hæld de 2 1/2 dl jordbærpuré i en lille kasserolle, og varm den op. Den behøver ikke koge, men skal blot være varm nok til at kunne smelte husblassen.
  • Vrid husblassen fri for overskydende vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré. Fjern gryden fra blusset, og lad nu puréen køle til den er lillefinger varm, eller ca. 30 grader.
  • Hæld jordbærpuréen over kagen, – gerne ned over bagsiden af en ske, så ikke strålen rammer kagen direkte.
  • Sæt kagen tilbage på køl, og lad den stå til geléen har sat sig, – ca. et par timer, men gerne natten over.

Jordbær cheesecake med jordbærgelé

  • Inden servering toppes kagen med masser af friske bær, – jordbær, brombær, blåbær og/eller hindbær.
    Skær nogle i halve eller kvarte, lad nogle forblive hele, og drys evt. med sølvflager eller sølvstøv.
Cheesecake med jordbær og jordbær gelé - Opskrift på jordbær cheesecake
Cheesecake med jordbær og jordbær gelé – Opskrift på jordbær cheesecake
Cheesecake med jordbær og jordbær gelé - Opskrift på jordbær cheesecake
Cheesecake med jordbær og jordbær gelé – Opskrift på jordbær cheesecake

Kommentarer

  1. Christina

    Ville man ikke bare kunne komme husblas i jordbærpureen og derefter i cheesecakemassen for at spare en arbejdsgang og undgå husblasklumperne ?
    Vh Christina

    • Hej Christina

      Du har helt ret, – det er også præcis sådan jeg plejer at gøre, ved ikke hvorfor arbejdsgangen lige er blevet ændret i denne opskrift 😉
      Når du har rørt husblassen ud i den varme jordbærpure skal du lade den køle ned til den er lillefinger varm, inden du vender den i ostecremen 🙂

      Kh Dianna

      • Lene Jensen

        5 stars
        Hvordan undgår man at geléen render ud? Sidst jeg prøvede med en gelé på toppen rendte det ud i bunden af min springform på trods af bagepapir og kageplast. Geléen var ikke for varm og den blev hældt over en ske på ostecremen som var stivnet. Efter 5 min i køleskabet var der en masse gelé der var rendt ud. Hvad gør jeg forkert?

        • Hej Lene

          Det lyder som om at cremen ikke har været helt ude ved kanten?
          Prøv næste gang at banke kagen i bordet et par gange, når cremen er hældt på – så sikrer du at den kommer helt ud i siderne, og at væsken til geléen ikke kan rende ned langs siden:)

          Kh Dianna

  2. Ann-Marie

    Fantastisk opskrift.
    Vi skiftede jordbærene ud med kirsebær, men brugte samme mængde (udstenet).
    Vi tilføjede desuden en daim til kiksebunden, og brunede smøret.
    Den blev så lækker. Virkelig en succes
    Og første gang vi forsøger med cheesecake. (Og sikkert ikke sidste)

    • Hej Ann-Marie

      Ej hvor er det bare fantastisk at høre, og det lyder vildt lækkert med kirsebær, mums 🙂

      Tusind tak for fif 🙂

      Kh Dianna

  3. Lisbeth

    Den ser virkelig lækker ud Græsk yoghurt. Der står ikke på hvormange procent.

    • Hej Lisbeth

      Tusind tak 🙂
      Jeg bruger altid 10% græsk yoghurt, – synes denne r mere blød og cremet i smagen.

      Kh Dianna

  4. Ville man kunne lave kagen i vægtglas også? Jeg tænker samme fremgangsmåde og så bare i glas i stedet for springform?

  5. Kristina

    Hej Dianna!
    Jeg vil snart springe ud i mon første cheesecake med din opskrift
    Ved du om den kan fryses?

    Vh Kristina

    • Hej Kristina

      Ej hvor godt at høre altså, – håber det bliver godt 🙂

      Den kan sagtens fryses 🙂 Geléen kan dog godt få lidt ujævnheder når den fryses.

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)