Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette
Opskrift på den lækreste italienske pastasalat med salater, tomater og mozzarella, - vendt med en skøn hjemmelavet basilikum vinaigrette.

Lækker italiensk inspireret pastasalat med cherrytomater, mini mozarella, friske salater og basilikum vinaigrette.
Den er frisk og lækker, masser af smag af frisk basilikum, – og simpelthen så dejlig smukke i farver.
Italiensk pastasalat er perfekt tilbehør til sommerens grill, – den passer til nærmest alt du måtte smide på grillen, og går også super godt som tilbehør til pizza.
Basilikum vinaigretten kan sagtens lave på forhånd, – og den holder sig fint på køl i 3-4 dage.

Italiensk pastasalat med tomat, mozzarella og basilikum vinaigrette
Opskrift på den lækreste italienske pastasalat med salater, tomater og mozzarella, – vendt med en skøn hjemmelavet basilikum vinaigrette.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g pasta (ukogt vægt)
- 200 g cherrytomater, halveret
- 3 håndfulde salat mix – gerne med ruccola
- 150 g mini mozzarella kugler
- 30 g pinjekerner
Basilikum vinaigrette
- 1 stor potte basilikum – ca. 30 g blade
- 1 dl olivenolie
- 1 lille skalotteløg, ca. 20 gram
- 1 fed hvidløg
- 1 1/2 spsk hvidvinseddike
- 1-2 spsk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Basilikum vinaigrette
- Hæld alle ingredienserne i en blender eller minihakker, – og blend den grundigt.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt honning, hvis du foretrækker at runde den af med en smule sødme.
Italiensk pastasalat
- Kog pastaen som beskrevet på posten, og skyl den derefter i rigeligt koldt vand. Lad pastaen dræne i en sigte.*I mens pastaen koger kan du med fordel lave basilikum vinaigretten.
- Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
- Bland pastaen med basilikum vinaigretten -, og vend derefter tomater og salaterne sammen med pastaeen.*Gem 3-4 spiseskefulde af basilikum vinaigretten til at toppen salaten med.
- Top pastasalaten med mozzarellakugler og ristede pinjekerner, – og dryp den sidste basilikum vinaigrette over toppen.
- Krydr med friskkværnet peber inden servering.
Hejsa
Skal den serveres kold eller varm?
Mvh
Birgit
Hej Birgit
Den skal serveres kold, men du kan også sagtens servere den lun 🙂
Kh Dianna