Hjemmelavet bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise sauce
Opskrift på hjemmelavet bearnaise med smør og æggeblommer.
Hjemmelavet bearnaise sauce

Nem opskrift på klassisk bearnaise sauce med smør og æggeblommer.
Hjemmelavet bearnaisesauce smager bare fantastisk, – den er fed, syrlig og lækker cremet.
Og så er det faktisk utrolig nemt at lave en bearnaise sauce fra bunden, – det handler i bund og grund bare om de rette temperaturer.
Du kan altid smagen din bearnaisesauce til inden servering, – tilføj mere syre hvis du ønsker det. Enten i form af ekstra bearnaise essens eller lidt friskpresset citronsaft.
Du kan også smage til med friskkværnet peber, og så kan du naturligvis tilsætte den mængde estragon du foretrækker.

Nem opskrift på bearnaise sauce
Det er super nemt at lave en hjemmelavet bearnaise sauce.
Tilsmagningen er meget individuel, – nogle ønsker mere syre end andre, og det sammen med mængden af estragon.
Men graderne, dem skal man overholde, ellers vil din bearnaise sauce skille.
Når du pisker en bearnaise sauce så gør det altid ved helt svag varme, og lad smørret du bruger køle af så det ikke er meget varmere end 35 grader.
Kommer din bearnaise sauce over de 60 grader vil den skille.

Råd til skilt bearnaise sauce
“Min bearnaise sauce er skilt, kan den reddes?”‘
Og ja, du kan faktisk oftest redde en skilt bearnaise sauce.
Er den kun en smule skilt, så prøv at piske en isterning i bearnaise saucen, – kulden fra isterningen kan nogle gange få bearnaise saucen til at samle sig igen.
Skulle uheldet være ud, og du står med en mere skilt bearnaise, så prøv at tilsætte 1-2 ekstra æggeblommer, og pisk saucen kraftigt.
1-2 æggeblommer kan i de fleste tilfælde redde bearnaise saucen, og den vil samle sig igen.


Hjemmelavet bearnaise sauce

Hjemmelavet bearnaise sauce

Opskrift på hjemmelavet bearnaise med smør og æggeblommer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Bearnaise sauce
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og sluk for blusset.
    Lad smørret stå i gryden et øjeblik, til vallen samler sig i bunden, og hæld det derefter på en lille kande eller lignende.
    Smørret skal ikke være meget varmere end ca. 35 grader når det piskes i saucen.
  • I en gryde piskes æggeblommer og bearnaiseessens sammen.
  • Tænd for blusset ved helt svag varme, og pisk konstant i gryden, til æggeblommerne nærmest skummer op og tykner som en kagecreme.
    På mit komfur står blusset på 3 ud af 9.
  • Når æggeblommerne er tyknet, tilsættes det let afkølede smør i en ultra tynd stråle, og der piskes KONSTANT.
    Skrue samtidig blusset ned på 1-2, så du sikre at saucen ikke bliver for varm.
    Fortsæt med at piske, til alt smørret er brugt, og tilsæt hellere lidt ad gangen end for meget. Du kan også tilsætte en skefuld ad gangen hvis du synes det er nemmere at styre.
    Kommer saucen over 65 grader, vil den skille.
  • Fjern gryden fra blusset, rør estragon i saucen, og smag til med salt.
    Ønskes der mere syre i saucen kan du tilsætte en smule mere bearnaise essens eller smag til med lidt citronsaft.
    Du kan også tilsætte mere estragon – det gør du som du foretrækker.

Kommentarer

  1. Alexander

    5 stars
    Perfekt Bernaisesaus

5 from 10 votes (9 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)