
Lækre saftige panini brød bagt med grahamsmel, – perfekt som sandwichbrød til grillede sandwich eller bare en kold én af slagsen med dit yndlings fyld.
Dejen er blød og til den linde side, og jeg vil derfor anbefale at bruge en røremaskine. Æltes den i hænderne, vil du være nødt til at tilsætte en smule mere mel.
Da dejen er våd og lind, vil du opleve at brødene holder sig lækre friske og bløde i længere tid end normalt.
De egner sig perfekt til en tur i fryseren, og kan lunes i en sandwich maskine eller 4-5 min. ved 200 grader i ovnen. Prøv også min opskrift på lækre bløde hvede panini.

Grove panini brød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g gær
- 275 g hvedemel måske en smule mere hvis du ælter i hånden
- 200 g grahamsmel
- 3 1/2 dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning og olie.
- Bland hvedemel, grahamsmel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen mens dejen æltes.
- Ælt dejen i 5-8 min., gerne på maskine, til den slipper kanterne og samler sig. Dejen skal være blød og let klistret. Æltes dejen i hånden, får du måske brug for at tilsætte lidt mere mel. Smør evt. hænderne med olie under æltning.
- Saml dejen til en kugle, evt. med lidt olie på hænderne og læg den tilbage i hæve skålen.
- Lad dejen hæve tildækket med film og et klæde i ca. 45 min.
- Del dejen i 8 lige store stykker, – ca. 110 g/stk og form til aflange boller. Brug gerne lidt vand eller olie på hænderne hvis dejen klistrer, – udlad mere mel. Spænd gerne dejen op undervejs ved at samle "enderne" under bollen.*Dejen er klistret, det skal den være – det giver det lækreste saftige resultat.
- Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være lige godt 1/2 cm i tykkelsen.
- Læg panini brødene på 2 bageplader og lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 20 min.
- Bag brødene, en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader, almindelig ovn. Afbagningen skal være helt lys, så giv dem endelig ikke længere.Du kan også bage begge plader på én gang ved 180 grader i ca. 12-14 min.


Hvor meget vand?
Hej Julie
Det står under grahamsmel, – 3 1/2 dl lunken vand:)
Kh Dianna
Hvordan bliver brødene i en paninitoaster? Bliver de crisp?
Hej Camilla
Det kommer an på hvor længe du giver dem 🙂
De kan både tilberedes så de er let sprøde, men også mere faste 🙂
Dbh Dianna
Kan de spises kolde, eks som alm sandwich?
Hej Christina
Ja det kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Tak for den bedste opskrift på panini brød. Utrolig klistret at arbejde med, men fungerer fint med våde hænder.
De smager simpelthen så godt og er bløde og lækre. Har bagt 4x portion til fryseren.
Kh Dorte
Hej Dorte
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak 🙂
Haha ja virkelig klistret arbejde, – men det giver bare nogle mere saftige brød 🙂
Tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Hvordan har dejen det med at hæve længere end de tre kvarter?
Jeg tænkte at lave dejen formiddag og så lade den stå i køleskabet til eftermiddag, hvor jeg så laver brødene og smider i ovnen.
Mvh Kasper
Hej Kasper
Det kan du sagtens gøre 🙂
Brug ca. 16 gram gær, det burde altså være nok, hvis den på 6-8 timer på køl.
Jeg vil anbefale at bruge lunken vand (selvom den “koldhæves”), så aktiveres gæren hurtigere.
Dbh Dianna
Tak for den lækre opskrift
Kære Christian
Tusind tak for de søde ord og flotte stjerner – det sætter jeg kæmpe stor pris på 🙂
Kh Dianna