Traditionel dansk skaftkottelet med et asiatisk tvist, – skøn og lækker kombination og perfekt til grillen. Server den med lækre grillede edamame bønner med chili og sesam, grillede løg og en god salat, – nemt og lækkert.
Grillet skaftkotelet med asiatisk marinade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
store lækre skaftkoteletter
Marinade
- 4 spsk
soya
- 4 spsk
honning
- 4 spsk
olivenolie
- 1
lime, saften heraf
- 2 tsk
fennikel frø
- 1 tsk
chiliflager
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Stød fennikelfrø og chiliflager i en morter.
- Bland soya med olivenolie, honning og limesaft.
- Rør stødt chili og fennikel i og smag til med salt og peber.
- Tag koteletterne ud af køleskabet og smør dem godt ind i marinaden, - gem resten af marinaden til at pensle med undervejs. Lad koteletterne trække på køkkenbordet i 15-20 min.
- Grill koteletterne ved middel varme, på gasgrill eller kulgrill, til de når en kernetemperatur på 70 grader, - ca. 8 min på hver side, alt efter tykkelse. Husk at pensle dem med marinaden et par gange undervejs.
- Lad koteletterne hvile i 10 min. inden de serveres.