Grillet skaftkotelet - Opskrift med asiatisk marinade

Grillet skaftkotelet med asiatisk marinade

Traditionel dansk skaftkottelet med et asiatisk tvist, – skøn og lækker kombination og perfekt til grillen. Server den med lækre grillede edamame bønner med chili og sesam, grillede løg og en god salat, – nemt og lækkert.

Grillet skaftkotelet med asiatisk marinade

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på grillede skaftkotelletter med asiatisk marinade

Ingredienser

  • 4 store lækre skaftkoteletter
  • Marinade
  • 4 spsk soya
  • 4 spsk honning
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 tsk fennikel frø
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Stød fennikelfrø og chiliflager i en morter.

2

Bland soya med olivenolie, honning og limesaft.

3

Rør stødt chili og fennikel i og smag til med salt og peber.

4

Tag koteletterne ud af køleskabet og smør dem godt ind i marinaden, - gem resten af marinaden til at pensle med undervejs. Lad koteletterne trække på køkkenbordet i 15-20 min.

5

Grill koteletterne ved middel varme, på gasgrill eller kulgrill, til de når en kernetemperatur på 70 grader, - ca. 8 min på hver side, alt efter tykkelse. Husk at pensle dem med marinaden et par gange undervejs.

6

Lad koteletterne hvile i 10 min. inden de serveres.

Grillet skaftkotelet - Opskrift med asiatisk marinade
Grillet skaftkotelet med asiatisk marinade.
Grillet skaftkotelet - Opskrift med asiatisk marinade
Kulgrill giver en fantastisk smag til kødet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*