Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Granola - Hjemmelavet müsli
Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Nem og super lækker basis opskrift på granola, – og masser tips og idéer til at tilpasse smagen efter præcis dine smagsløg.
Det er super nemt at lave sin egen granola, – og når du laver den selv, bestemmer du også helt selv hvad der skal i. Der er et hav af variationsmuligheder, og herunder lister jeg lidt idéer op til hvordan du kan pifte din granola op samt forslag til udskiftning af de forskellige ingredienser.

Før tilberedning// Der er masser af muligheder for at variere din granola. Prøv at skifte mandler og hasselnødder ud med pecannødder, usaltede pistacienødder, paranødder, cashewnødder, jordnødder eller valnødder. Nødderne kan også tilsættes hele, – det giver et dejligt crunch og god fylde til granolaen.
De klassiske havregryn kan skiftes ud med en 5-grynsblanding, speltflager, byggryn eller lignende.
Frø og kerner smager vidunderligt i en granola, – prøv med hørfrø, sesam, solsikkekerner eller hampefrø.
Og endeligt kan siruppen skiftes ud med honning, – og olien med smør.

Efter tilberedning// Når din granola er kølet af har du masser af muligheder for at tilpasse indholdet. Prøv med forskellige tørrede frugter, – papaya, ananas, mango, kokosflager, tranebær eller rosiner.
Frysetørrede bær smager også super lækkert i en granola, – og en god håndfuld hakket chokolade eller kakaonibs er også altid et hit.

Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.71 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 1/2 dl sirup, – ahorn, agave eller lignende
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Blend eller hak mandler og hasselnødder groft.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør først olien i og derefter siruppen.
  • Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 150 grader, i ca. 20-25 min. Vendt det hele godt rundt en enkelt gang under vejs.
  • Lad din granola køle af på bagepladen inden den hældes i en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli
Granola – Opskrift på hjemmelavet müsli

Kommentarer

  1. Skal det være grovvalsede havregryn, og hvorfor? 🙂

    • Hej Jette

      Altså jeg foretrækker grovvalsede havregryn til min granola, – de bliver så sprøde og lækre, og så kan jeg godt lide den grove struktur granoalen får.
      Men du kan også sagtens bruge finvalsede hvis du foretrækker det 🙂

      Dbh Dianna

  2. Hvilken olie bruger du som er smagsneutral?

  3. Det lyder nemt og lækkert 🙂 Men hvor længe kan granolaen holde sig?
    Bedste hilsner Maria

    • Hej Maria

      Det er det også, og det smager så dejligt 🙂
      Jamen hvis nødder og det hele er friske, så holder det fint en måneds tid eller mere 🙂

      Kh Dianna

  4. Mikael Bertelsen

    Jeg bruger en god olivenolie. Det giver en smag, jeg kan lide.

  5. Anonym

    Kan kokosolie bruges?

  6. Anonym

    Kan man bruge honning ?

Skriv et svar til Jette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)