Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Granola - Hjemmelavet müsli
Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Nem og super lækker basis opskrift på granola, – og masser tips og idéer til at tilpasse smagen efter præcis dine smagsløg.
Det er super nemt at lave sin egen granola, – og når du laver den selv, bestemmer du også helt selv hvad der skal i. Der er et hav af variationsmuligheder, og herunder lister jeg lidt idéer op til hvordan du kan pifte din granola op samt forslag til udskiftning af de forskellige ingredienser.

Før tilberedning// Der er masser af muligheder for at variere din granola. Prøv at skifte mandler og hasselnødder ud med pecannødder, usaltede pistacienødder, paranødder, cashewnødder, jordnødder eller valnødder. Nødderne kan også tilsættes hele, – det giver et dejligt crunch og god fylde til granolaen.
De klassiske havregryn kan skiftes ud med en 5-grynsblanding, speltflager, byggryn eller lignende.
Frø og kerner smager vidunderligt i en granola, – prøv med hørfrø, sesam, solsikkekerner eller hampefrø.
Og endeligt kan siruppen skiftes ud med honning, – og olien med smør.

Efter tilberedning// Når din granola er kølet af har du masser af muligheder for at tilpasse indholdet. Prøv med forskellige tørrede frugter, – papaya, ananas, mango, kokosflager, tranebær eller rosiner.
Frysetørrede bær smager også super lækkert i en granola, – og en god håndfuld hakket chokolade eller kakaonibs er også altid et hit.

Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli

Granola – Hjemmelavet müsli

Basis opskrift på hjemmelavet granola samt tips til andre variationer
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 31 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g hasselnødder
  • 75 g mandler
  • 1/2 dl sirup, – ahorn, agave eller lignende
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Blend eller hak mandler og hasselnødder groft.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør først olien i og derefter siruppen.
  • Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i en forvarmet ovn ved 150 grader, i ca. 20-25 min. Vendt det hele godt rundt en enkelt gang under vejs.
  • Lad din granola køle af på bagepladen inden den hældes i en lufttæt beholder. Opbevares ved stuetemperatur.
Granola - Opskrift på hjemmelavet müsli
Granola – Opskrift på hjemmelavet müsli

Kommentarer

  1. Skal det være grovvalsede havregryn, og hvorfor? 🙂

    • Hej Jette

      Altså jeg foretrækker grovvalsede havregryn til min granola, – de bliver så sprøde og lækre, og så kan jeg godt lide den grove struktur granoalen får.
      Men du kan også sagtens bruge finvalsede hvis du foretrækker det 🙂

      Dbh Dianna

  2. Hvilken olie bruger du som er smagsneutral?

  3. Det lyder nemt og lækkert 🙂 Men hvor længe kan granolaen holde sig?
    Bedste hilsner Maria

    • Hej Maria

      Det er det også, og det smager så dejligt 🙂
      Jamen hvis nødder og det hele er friske, så holder det fint en måneds tid eller mere 🙂

      Kh Dianna

  4. Mikael Bertelsen

    Jeg bruger en god olivenolie. Det giver en smag, jeg kan lide.

  5. Anonym

    Kan kokosolie bruges?

  6. Anonym

    Kan man bruge honning ?

  7. Kamilla Øland

    Pga. dig bliver der kun lavet hjemmelavet musli herhjemme, hele familien elsker det ☺️ tusind tak for alle dine skønne opskrifter ❤️

    • Hej Kamilla

      Åhhh hvor er du sød altså – tusind tusind tak ❤️

      Kh Dianna

    • Kan man bruge dadler? Og u så fald hvornår skal de blandes i??

      • Hej Lone

        Jeg ar ikke prøve, men det tanker jeg sagen du kan gøre 🙂
        Jeg vil anbefale at puttet dem i efter bagning, og når granolaen er helt kølet af 🙂

        Kh Dianna

  8. Betina

    5 stars
    Lækker lækker granola god basisopskrift, som jeg selv har suppleret med andre gode ingredienser. F.eks lidt vaniljesukker, lakridspulver og kakaonibs.
    Tak for lækre opskrifter i det hele taget

    • Hej Betina

      Tusind tak for din søde besked – det gør mig simpelthen så glad at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  9. Marianne

    God opskrift – og der er rig mulighed til at bruge fantasien! Jeg kommer også hele boghvedefrø i – det giver et godt knas! Og efter det er kommet ud af ovnen: tørrede abrikoser eller svesker klippet i mindre stykker, tørrede æbler, grønne rosiner, ananas eller hvad man kan finde i supermarkedet af tørrede ting.

  10. Ann pagh

    Jeg bruger honning i stedet for olie og sirup, det er sundere, og laver det i min actifryerdet tager ca 10 min og granola’en bliver dejlig crispy.
    I øvrigt dejlige opskrifter

  11. Pernille

    5 stars
    Fantastisk opskrift
    Vi kommer aldrig til at købe det igen.
    Vi lavede en portion hvor vi tilsatte rosiner og appelsinchokolade, og en med frysetørrede hindbær og mørk chokolade

    • Hej Pernille

      Hold op hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tak for din skønne feedback 🙂

      Kh Dianna

  12. Betina

    5 stars
    Kæreste Dianna.
    Jeg må lige skrive igen. Jeg bruger din opskrift hver gang jeg laver granola, jeg elsker, at jeg ved hvad der er , og jeg kan lave så mange forskellige udgaver <3
    I dag har jeg lavet en version med revet citronskal, revet ingefær og små æbletern.
    TAK for skønne opskrifter og altid god inspiration 🙂

  13. 5 stars
    Hold da op en lækker opskrift. Jeg bruger kokos olie, vanilje ekstrakt, lidt kanel og tilføjer hørfrø og kokosmel og rosiner efter det er kølet af. Familien elsker det og jeg laver en portion hver 2. Uge

4.75 from 31 votes (27 ratings without comment)

Skriv et svar til Betina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)