
Klassisk dansk æblekage, – gammeldags æblekage nøddecrumble og flødeskum.
Gammeldage æblekage er en dessert der hitter hos alle aldre, – og der udover er den super nem at lave. Alle elementer kan laves på forhånd, – æblegrøn, flødeskum og crumble, og så kan kagen blot samles inden servering.
en gammeldags æblekagen kan også sagtens samles 1-2 timer før den skal serveres, – vær dog opmærksom på at crumblen vil miste noget af sin sprødhed, – men så top evt. med lidt inden servering.
Er tiden ikke til det, eller er du også bare vild med makroner, kan æblekagen også samles med knuste makroner i stedet for crumble. Bemærk at makronerne er noget sødere end denne nøddecrumble.
Hvilke æbler til Gammeldags æblekage
Brug gerne madæbler til din gammeldags æblekage, – om efteråret bugner mange haver med lækre madæbler, og de er perfekte til sådan en æblekage her.
Køber du sødere æbler i et supermarked kan der evt. tilsætte mindre sukker til æblegrøden.
Gammeldags æblekage er en af mine favorit desserter året rundt, – så frisk, kold og lækker.

Gammeldags æblekage med nøddecrumble
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æblegrød til gammeldags æblekage
- 1,2 kg madæbler
- 150 g sukker (50 g mindre hvis æblerne er søde)
- 1 1/2 dl vand
- 1 vaniljestang
Crumble
- 50 g nødder, – gerne en blanding af mandler og hasselnødder
- 50 g havregryn
- 50 g rasp
- 75 g sukker
- 75 g smør
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk vaniljesukker
Derudover
- 4 dl piskefløde
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
Æblegrød til gammeldags æblekage
- Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Du skal ende med ca. 1 kg uden kernehuse og skræller.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med en smule af sukkeret, så kornene skilles.
- Hæld æbler, sukker, vanilje og den tomme vaniljestang i en gryde.
- Tilsæt 1 dl vand og kog op. Lad æblerne koge ved middel varme i ca. 10-12 min. til de er møre og udkogte, – tilsæt evt. mere vand hvis grøden er for tyk.
- Mos evt. æblerne med et piskeris, men lad gerne grøden have lidt struktur.
- Sæt på køl og lad den køle helt af.
Crumble
- Blend eller fint hak nødder, og bland dem med de andre tørre ingredienser.
- Smelt smørret på en pande og hæld din crumble blanding over. Steg den af ved middel varme til den bliver gylden og afgiver aroma.
- Fordel crumble på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. Opbevar den evt. i en lufttæt beholder til æblekagen skal serveres.
Gammeldags æblekage i glas
- Pisk fløden til en bløde flødeskum.
- Saml æblekagen i portionsglas eller en stor skål. Fordel æblegrød, crumble og flødeskum i 2 lag hver, og top evt. med lidt crumble og frysetørrede hindbær til sidst.



God!!!
Simpelthen så lækker opskrift:)
Hvad kan man komme i sted for flødeskum?
Hejsa
Er det fordi du ikke bryder dig om konsistensen?
Altså så kan du lave en mascarpone creme f.eks. – den vil være mere tæt og cremet i konsistensen.
Det kan f.eks. være den jeg bruger i denne opskrift: https://gourministeriet.dk/mascarponecreme-og-friske-baer/
Kh Dianna
Mega lækker æblekage. Plejer bare at bruge rasp. Med den lækre nøddecrumble får desserten lige et pift opad
Hej Tonie
Hvor gør det mig glad at du kunne lide den – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna