Lækre sprøde panko panerede løgringe, – perfekt som tilbehør til en burger, steak, på et stykke smørrebrød eller i en sandwich.
De sprøde gyldne panko panerede løgring smager ualmindelig godt til det meste, – og så er de virkelig nemme at lave.
Fritterede løgringe med panko
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 store hvide løg
- 3/4 dl
hvedemel
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk mild chili
- 1 tsk salt
- 2
æg
- 3 dl
panko rasp
- 1 liter smagsneutral olie
Sådan gør du
- Skær løgene i ringe på ca. 7 mm i tykkelsen, og del dem i lamellerne. De inderste kan ikke bruges, - så bliver det ikke ringe i hvert fald.
- I en dyb tallerken blandes mel med paprika, mild chili, hvidløgspulver og salt, - og i en anden hældes panko raspen op.
- Pisk æggene grundigt sammen. Det er vigtigt at du kan hæve piskeriset uden at der hænger æg ved, – først der er de pisket nok.
- Hæld olien i en gryde og varm op til ca. 170 grader.
- Vend løgringene i mel blandingen. Det gøres nemmest ved at hælde mel og løgringene i en pose og ryste det hele godt sammen. Men de kan naturligvis også vendes i melet i tallerkenen.
- Vend dem derefter i sammenpisket æg, og til sidst i panko raspen.
- Læg dem til side på et spækbræt indtil de skal friteres.
- Friter løgringene lidt ad gangen til de er fine gyldne, - vend dem en gang undervejs. Tag løgringene op med en hulske og lad dem suge på lidt køkkenrulle efterfølgende, - og giv. dem evt. lidt ekstra salt.
- Server straks mens de er lune og sprøde.