
De her lækre små forloren harer smager vanvittig godt, og så er de bare super fine at anrette på en tallerken.
Vi har rørt en god håndfuld hakket Fanø skinke i farsen, og det gør dem altså lige en tand mere luksus. Kan du ikke få fat i Fanø skinke kan du bruge en god bacon eller anden tørret skinke.
Forloren hare med brun sauce er en ret til den tungere side, prøv derfor at servere den med bagte rodfrugter og skiver af friske sprøde æbler, – det passer fantastisk sammen.

Forloren hare deluxe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Forloren hare
- 600 g
svinekød eller kalv/flæsk
- 1 dl
mælk
- 1 dl
rasp
- 1
æg
- 130 g
Fanø skinke, finthakket (bacon eller anden tørret skinke kan også bruges)
- 2
løg, finthakket
- 3 stængler
frisk timian, blandene herfra, hakket
- 4 pk
bacon i skiver
-
Rigeligt peber
-
Salt
-
Olivenolie
Sauce
- 1/2 l
piskefløde
-
Rosmarin og timian kviste
-
Kulør
-
Salt og peber
Derudover
- 3
store rødbeder, skrællede og skåret i både
- 3
store pastinakker, skrællede og skåret i både
-
Olivenolie
-
Salt
- 1
rødt æble, halveret og skåret i tynde skiver
Sådan gør du
- Svits løg og Fanø skinke i lidt olivenolie til løgene er klare, og lad det derefter køle let af.
- Rør løg blandingen sammen med hakket svinekød, æg, rasp, mælk, salt og rigeligt peber, og sæt farsen på køl i en lille time.
- Form farsen til 8 fine ovale frikadeller.
- Vikl først en skive bacon om haren på den lange led og sørg for at bacon skiven "lukkes" på undersiden. Derefter vikles bacon omkring haren på den anden led, - der går ca. 3-4 skiver bacon til en hare. Sørg for at alle bacon ender er samlet under haren, og saml evt. med en halv tandstik.
- Læg harene i et ovnfast fast, hæld fløden over, og læg timian og rosmarin kviste i fløden.
- Bag harerne i ca. 30 min ved. 170 grader, - varmluft.
- Samtidig vendes de udskårne rodfrugter, hver for sig, i lidt olivenolie og drysses med salt.
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 min.
- Tag harerne ud af ovnen, sigt flødeblandingen fri for urter ned i en kasserolle, og lad saucen koge let ind. Smag til med salt og peber og tilsæt kulør. Vær opmærksom på at bacon, kød og urter allerede har tilføjet en masse smag til saucen, så pas på med salten.
- Steg i mellemtiden harerne sprøde i lidt olie på en pande.
- Server harerne med de bagte rodfrugter, sauce og sprøde skiver af æbler.
Noter


Pingback: Luksus frikadeller – Gourministeriet
Hvis man ikke lige har Fanø skinke, hvad kan man så bruge istedet?
Ej hvor er jeg ked af dine besked ikke blev besvaret dengang du skrev, – beklager enndu engang, håber du fik dem lavet alligevel
Hvis man ikke har Fanø skinke, hvad kan man så supplere med istedet?
Hej Julie
Beklager det MEGET sene svar, – din besked var simpelthen havnet i et spamfilter jeg ikke havde fået tjekket.
I stedet for Fanø skinke kan du bruge en anden tør skinke eller almindelig bacon, – det smager fantastisk. Jeg har opdateret det i opskriften da det selvfølgelig er god viden, – tak for dit input:)
Rigtig god dag.
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Hvor finder jeg fanø hakket skinke?
Venlug hilsen Trine
Hej Trine
Beklager det sene svar, – din besked var havet i et spam filter.
Fanø skinke kan desværre være lidt svært at få fat på, – det vil oftes være i specialbutikker.
Almindelig bacon eller en anden tørret skinke kan snildt bruges, – retter det lige i opskriften
De bedste hilsner
Dianna
Temperatur og stegetid stemmer slet ikke overens. Alm små frikadeller skal ha 200 g i 25. Så er 170 g i 30 minutter også for lidt…
Hej Marie
Altså vi har lavet dem flere gang, og de er perfekte hver gang. Harerne er jo meget små, ikke meget større end frikadeller, – så en stegetid på ca. 30 min. ved 170 grader, varmluft har passet perfekt.
Derudover kommer de jo på panden bagefter hvor baconen steges sprød, – så der tilberedes de yderligere.
Ellers tjek blot efter med et stegetermometer:)
Rigtig god dag.
De bedste hilsner
Dianna