
Denne kaffe-brownie med hasselnødder og chokoladeganache er en intens og uimodståelig chokolade brownie, der er perfekt til alle, der elsker en dyb og fyldig chokoladesmag med et strejf af kaffe.
Brownien er fyldt med hakkede hasselnødder, der giver et skønt knas og komplementerer den bløde og saftige konsistens.
Toppen er dækket af en silkeblød chokoladeganache, der gør denne kaffe-brownie til en luksusoplevelse.
Espresso brownien er perfekt som dessert, til et kaffebord eller når du vil forkæle dig selv og dine gæster med en konfektkage ud over det sædvanlige. Espressoen i opskriften løfter chokoladesmagen og gør den ekstra intens, samtidig med at den tilføjer en subtil bitterhed, der balancerer sødmen. En sand favorit hos alle chokolade- og kaffeglade!
Denne kaffe-brownie kan serveres som den er, eller med en kugle vaniljeis, hvis du vil tage den til næste niveau.
Perfekt til både hverdag og fest.

Espresso brownie med hasselnød og chokolade ganache – Konfektkage
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Espresso brownie
- 300 g mørk chokolade – 70%
- 150 g smør
- 4 æg
- 250 g sukker
- 60 g hvedemel
- 1/2 dl kakaopulver
- 2-2 1/2 tsk espresso pulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 80 g hasselnødder, grofthakket
Chokolade ganache
- 100 g mørk chokolade
- 100 g lys chokolade
- 1 dl piskefløde
- 25 g smør
- 2 spsk glukosesirup
Sådan gør du
Espresso brownie
- Smelt smørret ved svag varme, sluk for blusset og rør 200 gram chokoladen ud heri. Hak de sidste 100 gram groft, – det skal vendes i dejen inden den skal i ovnen.
- Pisk æg og sukker til en luftig masse.
- Sigt mel, espresso pulver, vanilje, salt og kakao i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
- Vend smør/chokolade blandingen i af et par omgange, og vend til sidst hakkede nødder og hakket chokolade i dejen.
- Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen i en forvarmet ovn i ca. 20-24 min. ved. 175 grader, almindelig ovn.
- Lad kagen køle af ved stuetemperatur inden den toppes med ganache.
Chokolade ganache
- Hak chokoladen groft og hæld den i en skål.
- Varm fløde, smør og glukosesirup op i en kasserollen, rør undervejs. Varm det til der kommer små bobler i siderne.
- Hæld fløde blandingen over chokoladen, og rør til du har en glat og blank ganache, det tager gerne nogle minutter.Oplever du at noget at chokoladen ikke er smeltet, kan du varme skålen hurtigt over et vandbad.
- Hæld chokolade ganachen over den afkølede kage, – og glat det ud med bagsiden af en ske.
- Lad kagen sætte sig på køl, og tag den ud ca. 15 minutter før den skal serveres.


