Daim cheesecake - Opskrift på cremet daim cheesecake

Daim cheesecake

Daim cheesecake - Opskrift på cremet daim cheesecake
Daim cheesecake
Opskrift på lækker cremet daim cheesecake - Cheesecake med daim.
Samlet tid: 6 timer
4.70 fra 13 stemmer

Den lækreste daim cheesecake, – blød og cremet og fyldt med knasende daim.
Cheesecake med daim er utrolig simpel, – en hvid cheesecake pakket med hakket daim. Derudover har jeg tilsat en sjat karamelsauce, – synes giver en rigtig dejlig smag. Jeg har bare købt en karamelsauce, – men det kan altså sagtens undlades.
Hele familien er vilde med daim herhjemme, og yngste musen har længe plaget om en daim cheesecake, – faktisk skal det være hendes fødselsdags kage har hun sagt. Når man som jeg elsker at lave cheesecake, så er det altså heldigt at hele familien elsker at spise dem 😉
Er du vil med daim og vil med cheesecake, – så er jeg ret sikker på at denne her dam dessert vil falde i din smag 🙂

Pynt til daim cheesecake
Jeg har valgt at toppe min daim cheesecake med masser af grofthakket7større stykker daim, knuste maltesers og chokolade kugler fra Special Moments.
Du kan toppe den præcis som du vil, nogen vil måske synes dette er for meget topping, – så det gør man præcis som man føler for.

Daim cheesecake - Opskrift på cremet daim cheesecake

Daim cheesecake

Opskrift på lækker cremet daim cheesecake – Cheesecake med daim.
4.70 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Børnefødselsdag, Chokolade
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g kiks, digestive eller havrekiks
  • 100 g smør
  • 50 g mandler

Ostecreme

  • 200 g flødeost, ikke light
  • 150 g græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 120 g daim, grofthakket
  • 1/2 dl karamelsauce (kan undlades)
  • 100 g flormelis
  • 4 blade husblas

Derudover

  • Blandet chokolade til toppen
  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og nødder til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med det smeltede smør.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. 
    Bruger du en kagering, stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
    *Du kan mase den med en ske eller bagsiden af et glas.

Daim cheesecake

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum, – den må endelig ikke blive overpisket.
  • Rør flødeost og creme fraiche sammen i en anden skål til den er fri for klumper. 
  • Drys derefter flormelis i, gerne gennem en sigte så der ingen klumper er i, – og rør det godt sammen til ostecremen er fri for klumper.
  • Rør daimen i ostecremen, og evt. karamelsauce, og vend derefter flødeskummen i ad et par omgange. Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.
    Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
  • Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
    *Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
  • Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen. Gør det med bløde bevægelser, så du beholder så meget luft i cremen som muligt.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Daim cheesecake - Opskrift på cremet daim cheesecake
Daim cheesecake – Opskrift på cremet daim cheesecake
Daim cheesecake - Opskrift på cremet daim cheesecake
Daim cheesecake – Opskrift på cremet daim cheesecake

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse