Opskrift på lækker cremet daim cheesecake - Cheesecake med daim.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Børnefødselsdag, Cheesecake, Chokolade, Daim
Samlet tid 6 timertimer
Servings 8personer
Calories 579kcal
Ingredienser
Kiksebund
100gsmør
225gkiks, digestive eller havrekiks
50ghasselnødder eller mandler (kan undlades)
Ostecreme
4bladehusblas
2 1/2dlpiskefløde
200gflødeost
150ggræsk yoghurt 10% eller creme fraiche 18%
100gflormelis
1/2dlkaramelsauce (kan undlades)
120gdaim, grofthakket
Derudover
Blandet chokolade til toppen
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks (og nødder) til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med det smeltede smør.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruger du en kagering, stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kikseblandinge heri, og mas den godt ud, med bunden af et glas, så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile imens cremen laves.
Daim cheesecake
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 minutter.
Pisk fløden til en blød flødeskum - den må endelig ikke blive overpisket.
Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og karamel sammen i en anden skål, til den er fri for klumper.
Vrid let husblassen fri for væde og smelt den i en lille kasserolle ved helt lavt blus under omrøring. Det tager ikke mange sekunder så hold øje.
Vend et par store skefulde ostecreme i den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og let afkølet.*Ved at køle husblassen af på denne måde, sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen og rør derefter hakket daim i.
Vend derefter flødeskummen i ostecremen og rør det godt sammen.
Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i minimum 3-4 timer – eller gerne natten over.
Inden servering
Befri kagen fra kagering, plast og bagepapir og sæt den på en tallerken, serveringsfad eller lignende.
Pynt kagen med hakket daim, chokolade kugler eller lignende.