Opskrift på lækker cremet daim cheesecake - Cheesecake med daim.
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Børnefødselsdag, Chokolade
Samlet tid 6 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Kiksebund
225gkiks, digestive eller havrekiks
100gsmør
50ghasselnødder eller mandler (kan undlades)
Ostecreme
200gflødeost, ikke light
150ggræsk yoghurt eller creme fraiche
2 1/2dlpiskefløde
120gdaim, grofthakket
1/2dlkaramelsauce (kan undlades)
100gflormelis
4bladehusblas
Derudover
Blandet chokolade til toppen
Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
Kageplast
Sådan gør du
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde.
Blend kiks og nødder til en mellem fin mel, og rør det godt sammen med det smeltede smør.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruger du en kagering, stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.*Du kan mase den med en ske eller bagsiden af et glas.
Daim cheesecake
Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
Pisk fløden til en blød flødeskum, – den må endelig ikke blive overpisket.
Rør flødeost og creme fraiche sammen i en anden skål til den er fri for klumper.
Drys derefter flormelis i, gerne gennem en sigte så der ingen klumper er i, – og rør det godt sammen til ostecremen er fri for klumper.
Rør daimen i ostecremen og evt. karamelsauce.
Smelt den udblødte husblas i en lille kasserolle ved helt lavt blus, – det tager ikke mange sekunder, så hold øje. Undlad at vride husblassen for meget inden smeltning, – den lille mængde vand der hænger ved, gør det nemmere at styre smeltningen. Ellers tilsæt evt. 1 spsk vand.Fjern gryden fra blusset så snart husblassen er smeltet.
Vend et par store skefulde ostecreme i gryden med den smeltede husblas, og rør til det er fri for klumper og massen er afkølet. Mærk med en lillefinger om den er kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.*Ved at køle husblassen af på denne måde sikrer du at den ikke klumper når den vendes sammen med resten af ostecremen.
Vend husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen.
Vend derefter flødeskummen i ad et par omgange.
Hæld ostecremen over kiksebunden, og fordel den evt. cremen med en ske hvis der er behov for det. Bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen, og fylde hele formen ud.
Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer, – eller gerne natten over.