Spaghetti carbonara - Opskrift på carbonara med æg og panchetta

Spaghetti carbonara

Ægte italiensk spaghetti carbonara
Carbonara er en ægte klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og panchetta.
Spaghetti carbonara - Opskrift på carbonara med æg og panchetta

En ægte italiensk klassiker tilberedt med de lækreste italienske råvarer.
Denne spaghetti carbonara får sin lækre cremede konsistens fra æg og rigeligt parmesan, – smagen er helt fantastisk.

Spaghetti carbonara - Opskrift på carbonara med æg og panchetta

Ægte italiensk spaghetti carbonara

Carbonara er en ægte klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og panchetta.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 500 g

    spaghetti (eller din favorit pasta)

  • 250 g

    panchetta, i tykke skiver (ca. 3x1 cm)

  • 1 stort fed hvidløg, revet
  • 35 g

    smør

  • 60 g

    percino (minder om parmesan, men er lidt stærkere), fint revet

  • 90 g

    parmesan, fint revet

  • 3

    hele æg

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen i en skål og stil det til siden.
  • Steg panchettaen på en varm pande, evt. med en smule olie, til den er sprød og gylden.
  • Tilsæt hvidløg og lad det stege med ved helt svag varme.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
  • Lad pastaen dryppe af og vend den med panchettaen på panden.
  • Tilsæt de sammenpiskede æg og parmesan, og rør godt og hurtigt sammen.
  • Smag til med salt og peber og server straks toppet med friskkværnet peber, parmesan og lidt persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*