En ægte italiensk klassiker tilberedt med de lækreste italienske råvarer.
Denne spaghetti carbonara får sin lækre cremede konsistens fra æg og rigeligt parmesan, – smagen er helt fantastisk.
Ægte italiensk spaghetti carbonara
Carbonara er en ægte klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og panchetta.
Ingredienser
- 500 g spaghetti (eller din favorit pasta)
- 250 g panchetta, i tykke skiver (ca. 3x1 cm)
- 1 stort fed hvidløg, revet
- 35 g smør
- 60 g percino (minder om parmesan, men er lidt stærkere), fint revet
- 90 g parmesan, fint revet
- 3 hele æg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen i en skål og stil det til siden.
Steg panchettaen på en varm pande, evt. med en smule olie, til den er sprød og gylden.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med ved helt svag varme.
Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.
Lad pastaen dryppe af og vend den med panchettaen på panden.
Tilsæt de sammenpiskede æg og parmesan, og rør godt og hurtigt sammen.
Smag til med salt og peber og server straks toppet med friskkværnet peber, parmesan og lidt persille.