Spaghetti Carbonara opskrift

Spaghetti carbonara

En ægte italiensk klassiker tilberedt med de lækreste italienske råvarer.
Denne spaghetti carbonara får sin lækre cremede konsistens fra æg og rigeligt parmesan, – smagen er helt fantastisk.

Ægte italiensk spaghetti carbonara

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Carbonara er en ægte klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og panchetta.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti (eller din favorit pasta)
  • 250 g panchetta, i tykke skiver (ca. 3x1 cm)
  • 1 stort fed hvidløg, revet
  • 35 g smør
  • 60 g percino (minder om parmesan, men er lidt stærkere), fint revet
  • 90 g parmesan, fint revet
  • 3 hele æg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Pisk æggene sammen i en skål og stil det til siden.

2

Steg panchettaen på en varm pande, evt. med en smule olie, til den er sprød og gylden.

3

Tilsæt hvidløg og lad det stege med ved helt svag varme.

4

Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand.

5

Lad pastaen dryppe af og vend den med panchettaen på panden.

6

Tilsæt de sammenpiskede æg og parmesan, og rør godt og hurtigt sammen.

7

Smag til med salt og peber og server straks toppet med friskkværnet peber, parmesan og lidt persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*