Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

Spaghetti carbonara

Italiensk spaghetti carbonara
Carbonara er en rigtig italiensk klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og pancetta (guanciale hvis du kan få fat i det).
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

En ægte italiensk klassiker tilberedt med de lækreste italienske råvarer.
Denne spaghetti carbonara får sin lækre cremede konsistens fra masser af æg, rigeligt parmesan og kogevand fra pastaen, – og den smager er helt fantastisk.
Originalt skal man helst bruge guanciale (svine kæbe), men det er altså virkelig svært at få fat i, så denne opskrift er lavet med pancetta.

Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg

Italiensk spaghetti carbonara

Carbonara er en rigtig italiensk klassiker og fås i mange varianter, - denne er den originale med ost, æg og pancetta (guanciale hvis du kan få fat i det).
4.83 fra 29 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 5

    hele æg

  • 250 g pancetta (eller gerne guanciale, ca 200 g)
  • 150 g parmesan, fintrevet
  • 50 g pecorino - fintrevet (kan erstattes af parmesan)
  • Friskkværnet peber
  • 1 1/2-2 dl kogevand fra pastaen

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i strimler eller tern og hæld dem på en kold pande.
  • Tænd op til medium varme, og lad langsomt panchettaen blive sprød og gylden. Det tager gerne 10-15 min.
    Er pancettaen mager tilsættes en smule olie.
  • Kog i mellemtiden spaghettien al dente, - den skal tilberede en smule videre på panden.
  • Pisk æggene sammen i en skål, rør parmesanen og pecorino heri, og krydr med rigeligt friskkværnet peber.
  • Når pancettaen er sprød hældes pastaen på panden, - tag den gerne direkte fra gryden med en tang, så der kommer en smule pastavand med. GEM resten af pastavandet.
    Vend pastaen godt rundt i panchettaen og fedtstoffet herfra, - tilsæt en 1/2 dl pastavand mere, og sluk for blusset.
  • Hæld også 1 dl varm pastavand i æggeblandingen og rør det godt sammen.
  • Hæld æggeblandingen over pastaen, tænd blusset ved svag varme, og vend nu pastaen i den cremede æggeblanding. Brug en tang, så du får vendt det godt sammen. Fortsæt i 2-4 min., så vil saucen langsomt sætte sig om pastaen.
  • Smag til med rigelig friskkværnet peber, og server den med yderligere friskværnet peber på toppen.
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara - Opskrift på klassisk carbonara med æg
Spaghetti carbonara – Opskrift på klassisk carbonara med æg

Kommentarer

  1. Lyder super lækkert, den vil vi prøve

    To spørgsmål fra en som normalt bruger øjemål og ikke er vant til at følge opskrifter.
    400gram pasta – er det vægten før eller efter kogning?
    Kommer parmesanosten i blandingen sammen med æggemassen eller drysser du først den på ved servering?

    Tak for et inspirerende univers

    • Hej Rie

      Tusind tak for din besked 🙂
      Dejligt du vil prøve opskriften 🙂
      Vægt på pasta er før kogning, – så altså “tør vægt”.
      Parmesanen rører du sammen med æggemassen, og en smule kogevand fra pastaen. På den måde smelter parmesanen jævnt, og du sikker der ikke opstår”røræg” når æggemassen hældes over:)

      Rigtig god fornøjese.

      Kh Dianna

  2. henning

    Er det svært at få fat i svinekæbe? Enhver slagter må da få nogen til overs af og til!! Og i kantinen hvor jeg arbejder, serveres der svinekæber hver anden uge! Men det er måske derfor, der ikke er nogen til overs 😉

    • Hej Henning
      Haha det har de helt sikkert, – men personligt har jeg ikke erfaring med at tørre dem selv;-)
      Guanciale er ikke det nemmeste at få fat på, da efterspørgslen nok ikke er så stor:) I de større byer er det ikke noget problem, men da alle skal kunne være med, er opskriften lavet med panchetta:)

      Dbh Dianna

  3. Jens Christian

    5 stars
    Sådan! Det er den autentiske og eneste måde at lave en carbonara på. Den ser rigtig lækker ud .

    • Hej Jens Christian

      Jeg er simpelthen så enig, og den smager vidunderligt 🙂
      Tusind tak for din besked, og rigtig god aften 🙂

      Dbh Dianna

    • Marie Louise

      Jeg havde en super ærgerlig oplevelse med denne opskrift. Jeg havde sænket antal personer der skulle laves til. Dog opdager jeg til sidst når jeg næsten er færdig med retten, at der er en del væske i retten og opdager så at mængderne på kogevand som skulle tilføjes ikke ændrer sig efter antal personer – hverken i teksten eller ingrediens listen. Jeg undrer mig over at når der står mængder i en opskrift og man kan justere antal personer der skal laves til, at alle mængder ikke ændres. Dog smagte den stadig godt, men super ærgerligt og kritisk hvis man skal lave til fx kun 1 person. Skriver dette så andre ikke ender i samme situation, eller at opskriften måske ændres så fejlen ikke kan begås.

      • Hej Marie Louise

        Det er super ærgerligt, – øv.

        Men desværre er systemet indrettet sådan, at den kun opdaterer ved de ingredienser der står med mængde under “antal/mængde betegnelsen”, – kogevandet stod kun som del af tekstfelter. Det har jeg dog ændret nu, så den også ændrer mængde:) MEN… Selve teksten under fremgangsmåde er ikke “aktiv”, derfor tilretter den IKKE mængder der der står beskrevet – heller ikke selvom du ændre til 1-2 eller 3 personer. Det er desværre sådan systemet er lavet, så der skal man selv sørge for at ændre det.

        Rigtig dejlig dag.

        Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse