Hjemmebagte cookies - Opskrift på cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder

Anbefal


Lækre smagsfulde cookies med chokolade og hasselnødder, – let sprøde i kanten og dejlig seje og chewy i midten.
De er super nemme at lave, og så smager de bare så dejligt. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så holder de sig lækre seje i flere dage.

Cookies med chokolade og nødder

By Dianna Brinch
Tid: 30 min.

Opskrift på lækre chewy cookies med chokolade og nødder.
Denne opskrift giver 20 store cookies.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 150 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 175 g smør, stuetemperatur
  • 150 g hasselnødder, grofthakkede
  • 150 g chokolade, lys eller mørk, grofthakket
  • 1 æg
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

1

Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.

2

Rør melet i sammen med nødder, chokolade, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske.

3

Del dejen i 20 lige store stykker, ca.50g/stk, og tril dem til kugler.

4

Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, - ikke for meget, de flader ud under tilberedning.

5

Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade i almindelig ovn da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.

Hjemmebagte cookies - Opskrift på cookies med chokolade og nødder
Hjemmebagte cookies – Opskrift på cookies med chokolade og nødder
Hjemmebagte cookies - Opskrift på cookies med chokolade og nødder
Hjemmebagte cookies – Opskrift på cookies med chokolade og nødder
Hjemmebagte cookies - Opskrift på cookies med chokolade og nødder
Hjemmebagte cookies – Opskrift på cookies med chokolade og nødder

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.