Opskrift på lækre chewy cookies med chokolade og nødder.
Denne opskrift giver 20 store cookies.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
250g
hvedemel
150g
brun farin
100g
rørsukker
175g
smør, stuetemperatur
150g
hasselnødder, grofthakkede
150g
chokolade, lys eller mørk, grofthakket
1
æg
1 1/2tsk
vaniljesukker
1tsk
natron
1tsk
bagepulver
1/2tsk
salt
Sådan gør du
Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.
Rør melet i sammen med nødder, chokolade, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske.
Del dejen i 20 lige store stykker, ca.50g/stk, og tril dem til kugler.
Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, - ikke for meget, de flader ud under tilberedning.
Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade i almindelig ovn da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.