
Lækre is-sandwich lavet med jordbæris og chewy cookies med hasselnødder og hvid chokolade. En super lækker dessert til alle aldre, – og de kan med fordel laves i forvejen og opbevares på frost til de skal serveres. Jeg vil dog anbefale at samle dem på dagen hvor de skal serveres.

Cookie is-sandwich
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Cookies
- 250 g hvedemel
- 180 g rørsukker
- 70 g brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 175 g smør, stuetemperatur
- 150 g hasselnødder, grofthakket
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 æg
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Derudover
- 1 l jordbæris
Sådan gør du
Cookies
- Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
- Rør melet i sammen med natron, bagepulver og salt, og vend til sidst nødder og chokolade i. Jeg bruger gerne hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en grydeske eller lignende. Gør det hurtigt så chokoladen ikke smelter.
- Del dejen i 20 lige store stykker, ca. 50 g/stk, og tril dem til kugler.
- Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, – ikke for meget, de flader ud under bagningen.
- Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen i almindelig ovn, da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.
- Lad dine cookies køle af på bagepapiret på en rist.
Cookie is-sandwich
- Tag isen ud af fryseren 10-15 min. før dine is-sandwich skal samles.
- Tag en skefuld af den bløde is og placer den mellem 2 cookies, – mas let sammen så isen kommer godt ud til kanterne.Server straks eller opbevar dem på frost til de skal serveres.


