Citronsnurrer - Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan

Citronsnurrer med marcipan og timian

Opskrift på de lækreste citronsnurrer med marcipan. Denne portion giver 12-14 snurrer.
Citronsnurrer - Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan

Lækre søde dessert snurrer med en skøn og frisk citron remonce med masser af marcipan og et strejf af frisk timian.
Disse dessert snurrer er super nemme at lave, og smagen er frisk og sødmefyldt med en let syre fra citronen.
De holder sig lækre friske og går perfekt sammen med eftermiddags eller aftenkaffen.

Citronsnurrer - Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan

Opskrift på de lækreste citronsnurrer med marcipan. Denne portion giver 12-14 snurrer.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 3 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Dejen

  • 25 g

    gær

  • 2 dl

    lunken danskvand eller vand

  • 1

    æg

  • 50 g

    blødt smør

  • 400 g

    hvedemel

  • 3 spsk

    sukker

  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt olie

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Remonce

  • 150 g

    marcipan

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 100 g

    rørsukker

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 3 spsk

    bredbladet timian

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne danskvand, - tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
  • Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.

Remoncen

  • Riv marcipanen ned i en skål og bland den godt sammen med de øvrige ingredienser. Pisk den gerne med en håndmixer så der ingen klumper er i den.
  • Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen i i et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen. Hvis dejen kan rulles uden ekstra mel er det klart at fortrække.
  • Smør den en halvdel af fladen med remoncen. Remoncen kan være svær at "smørre ud", derfor foretrækker jeg at mase den på med hånden, så ikke dejen går i stykker.
  • Fold derefter dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, og mas det let sammen.
  • Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden, - det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
  • Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
  • Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig oven, i ca. 15 min.
  • Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.
Citronsnurrer - Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan
Citronsnurrer – Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan
Citronsnurrer - Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan
Citronsnurrer – Opskrift på friske og søde snurrer med marcipan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)