Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Chokoladekage med frosting

Chokoladekage med frosting
Opskrift på nem og lækker chokolade bradepandekage.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Lækker svampet chokoladekage toppet med en cremet chokolade/orange frosting.
Super nem at bage, og bare virkelig skøn og intens chokoladesmag.
Kagen opbevares på køl, men jeg vil anbefale, at man tager den ud 1/2 times tid inden den skal serveres.

Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Chokoladekage med frosting

Opskrift på nem og lækker chokolade bradepandekage.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.45 fra 36 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter

Ingredienser

Chokoladekage

  • 250 g

    hvedemel

  • 200 g

    rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 2 1/2 dl sødmælk (eller kærnemælk)
  • 3/4 dl usødet kakaopulver (5 spsk)
  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Chokolade frosting

  • 200 g

    flormelis

  • 150 g

    flødeost

  • 100 g

    smør, blødt

  • 60 g

    mørk chokolade 70%

  • 4 spsk

    kakaopulver

  • 1/2

    appelsin, saften heraf

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle let af.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt smør/chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af mælken, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med frosting.

Chokolade fosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen, og lad den afkøle en smule uden den sætter sig.
  • Vend flødeost, chokolade , appelsinsaft og kakaopulver i massen, og rør det godt sammen.
  • Top den afkølede chokoladekage med frosting, og nyd en bid af chokolade himmelen.
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting

Kommentarer

  1. anonym

    5 stars
    rigtig lækker

  2. Anonym

    5 stars
    rigtig lækkert!

  3. Anonym

    Kan frostingen sprøjtes på i små toppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)