Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Chokoladekage med frosting

Chokoladekage med frosting
Opskrift på nem og lækker chokolade bradepandekage.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Lækker svampet chokoladekage toppet med en cremet chokolade/orange frosting.
Super nem at bage, og bare virkelig skøn og intens chokoladesmag.
Kagen opbevares på køl, men jeg vil anbefale, at man tager den ud 1/2 times tid inden den skal serveres.

Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting

Chokoladekage med frosting

Opskrift på nem og lækker chokolade bradepandekage.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 30x20 cm.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.42 fra 43 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

Chokoladekage

  • 250 g

    hvedemel

  • 200 g

    rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 2 1/2 dl sødmælk (eller kærnemælk)
  • 3/4 dl usødet kakaopulver (5 spsk)
  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Chokolade frosting

  • 200 g

    flormelis

  • 150 g

    flødeost

  • 100 g

    smør, blødt

  • 60 g

    mørk chokolade 70%

  • 4 spsk

    kakaopulver

  • 1/2

    appelsin, saften heraf

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle let af.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt smør/chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af mælken, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
    Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med frosting.

Chokolade fosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen, og lad den afkøle en smule uden den sætter sig.
  • Vend flødeost, chokolade , appelsinsaft og kakaopulver i massen, og rør det godt sammen.
  • Top den afkølede chokoladekage med frosting, og nyd en bid af chokolade himmelen.
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting - Opskrift med chokolade frosting
Chokoladekage med frosting – Opskrift med chokolade frosting

Kommentarer

  1. anonym

    5 stars
    rigtig lækker

  2. Anonym

    5 stars
    rigtig lækkert!

  3. Anonym

    Kan frostingen sprøjtes på i små toppe

  4. 1 star
    Jeg bagte den i ovnen i 35 min hved 180 graders varme men da jeg havde puttet frosting på og skar ned i den var midten af kagen HELT flydende og den kan ikke komme i ovnene igen nu hvor der er frosting på og der er æg i kagen så den kan ikke spises

    • Hej Alma

      Det lyder mærkeligt. Har bagt den virkelig mange gange, og aldrig oplevet problemer.
      Måske din form har været mindre og kagen dermed højere? Så skal den have længere tid for at blive bagt i midten.
      Derudover varmer ovne meget forskelligt, derfor er tiden angivet i ca. antal minutter.
      Det er derfor altid en god ide, lige at tjekke midten med en kødnål eller lignende, inden man tager kagen ud af ovnen 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)