Frisk og lækker cheesecake med lime og hindbær midte.
Endnu et skud på stammen til den fantastiske klassiske cheesecake, – som vi jo er helt vild med herhjemme.
Denne cheesecake har en midte af friske hindbær og pistacie samt en skøn top af lime, – smagene klæder hinanden super godt og tallerkenerne var tomme.
Cheesecake med hindbær, lime og pistacie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g
digestive kiks
- 120 g
smør
Ostecreme
- 300 g
natural flødeost
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 3 dl
piskefløde
- 100 g
flormelis
- 3 blade
husblas
- 3/4 dl
limesirup, - jeg har brugt Teisseire Citron Vert Lime Le Sirup
- 1
vaniljestang, kornene heraf
Lime gelé
- 1 1/2 dl
tilsmagt limesaftevand, - jeg brugte den som også er i kagen, smagt til med vand
- 3 blade
husblas
Derudover
- 6
cylinderforme, diameter 7-8 cm
-
Kageplast
-
Evt. guldflager og mynte til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks til en kiksemel og rør det godt sammen med den smeltede smør.
- Beklæd de 6 cylinderforme med kageplast og kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende.
- Stil dem på køl 1 times tid.
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen.
- Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
- Rør flødeosten sammen med creme fraichen, flormelis og vanilje.
- Varm limesiruppen over et vandbad, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i siruppen.
- Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den smeltede husblas, og vend derefter husblasmassen i ostemassen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.
- Vend flødeskummet i ostemassen med en spartel med bløde bevægelser så den forbliver luftig.
- Put massen på en sprøjtepose.
- Tag kiksebundene ud af køleskabet og fordel en smule grofthakkede pistacienødder på bunden, - ikke ude ved kanterne.
- Placer derefter 3 friske hindbær i midten på hver af bundene, og fordel derefter ostemassen på de 6 kiksebunde. Start med at sprøjte massen rundt om hindbærrene, og arbejd dig derefter op gennem formen. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
- Glat til sidst massen ud med en ske på toppen så den er jævn og fin, og stil dem på køl i minimum 3 timer eller til de har sat sig.
Lime gelé
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Lun den tilsmagte limesaft.
- Pres så meget væske ud af husblassen som muligt og rør den udblødte husblas ud i limesaften.
- Lad blandingen køle af på køkkenbordet, og fordel derefter en fint lag på hver cheesecake, ca. 3-4 mm.
- Stil kagerne på køl i min. 2 timer eller gerne natten over.
- Befri kagerne fra cylinderne ved at skubbe forsigtigt på toppen af kageplasten, og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagerne.
- Pynt kagerne med grofthakkede pistacienødder, guldflager og små mynteblade.