Opskrift på cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Cheesecake med hindbær, lime og pistacie
Opskrift på små lækre cheesecakes med lime, hindbær og pistacie.
Denne opskrift giver 6 små cheesecakes med en diameter på ca. 7,5 cm.
Opskrift på cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Frisk og lækker cheesecake med lime og hindbær midte.
Endnu et skud på stammen til den fantastiske klassiske cheesecake, – som vi jo er helt vild med herhjemme.
Denne cheesecake har en midte af friske hindbær og pistacie samt en skøn top af lime, – smagene klæder hinanden super godt og tallerkenerne var tomme.

Opskrift på cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Opskrift på små lækre cheesecakes med lime, hindbær og pistacie.
Denne opskrift giver 6 små cheesecakes med en diameter på ca. 7,5 cm.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Samlet tid: 6 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g

    digestive kiks

  • 120 g

    smør

Ostecreme

  • 300 g

    natural flødeost

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 3 dl

    piskefløde

  • 100 g

    flormelis

  • 3 blade

    husblas

  • 3/4 dl

    limesirup, - jeg har brugt Teisseire Citron Vert Lime Le Sirup

  • 1

    vaniljestang, kornene heraf

Lime gelé

  • 1 1/2 dl

    tilsmagt limesaftevand, - jeg brugte den som også er i kagen, smagt til med vand

  • 3 blade

    husblas

Derudover

  • 6

    cylinderforme, diameter 7-8 cm

  • Kageplast

  • Evt. guldflager og mynte til pynt

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks til en kiksemel og rør det godt sammen med den smeltede smør.
  • Beklæd de 6 cylinderforme med kageplast og kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende.
  • Stil dem på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen.
  • Pisk fløden til flødeskum, kun til den akurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Rør flødeosten sammen med creme fraichen, flormelis og vanilje.
  • Varm limesiruppen over et vandbad, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i siruppen.
  • Tag lidt af ostemassen og rør den ud i den smeltede husblas, og vend derefter husblasmassen i ostemassen, - på denne måde undgår du at din husblas klumper.
  • Vend flødeskummet i ostemassen med en spartel med bløde bevægelser så den forbliver luftig.
  • Put massen på en sprøjtepose.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og fordel en smule grofthakkede pistacienødder på bunden, - ikke ude ved kanterne.
  • Placer derefter 3 friske hindbær i midten på hver af bundene, og fordel derefter ostemassen på de 6 kiksebunde. Start med at sprøjte massen rundt om hindbærrene, og arbejd dig derefter op gennem formen. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
  • Glat til sidst massen ud med en ske på toppen så den er jævn og fin, og stil dem på køl i minimum 3 timer eller til de har sat sig.

Lime gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Lun den tilsmagte limesaft.
  • Pres så meget væske ud af husblassen som muligt og rør den udblødte husblas ud i limesaften.
  • Lad blandingen køle af på køkkenbordet, og fordel derefter en fint lag på hver cheesecake, ca. 3-4 mm.
  • Stil kagerne på køl i min. 2 timer eller gerne natten over.
  • Befri kagerne fra cylinderne ved at skubbe forsigtigt på toppen af kageplasten, og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagerne.
  • Pynt kagerne med grofthakkede pistacienødder, guldflager og små mynteblade.

Noter

Brug gerne noget kageplast der er en smule højere en cylinderformene, på den måde er det nemmere at få kagerne ud, uden at ramme geletoppen med fingrene.
Opskrift på cheesecake med hindbær, lime og pistacie
Små lækre cheesecakes med lime, hindbær og pistacie
Opskrift på cheesecake med hindbær, lime og pistacie
Cheesecake med hindbær, lime og pistacie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*