Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage

Cheesecake med citron, chokolade og marcipan – Påske cheesecake

Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påske cheesecake
Opskrift på den lækreste påske cheesecake - Cheesecake med citron og vanilje.
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage

Citroncheesecake med vanilje, og en kiksebund med mandler, marcipan og mørk chokolade. Sødmefyldt, syrlig og helt perfekt som årets påskekage.
Denne her påske cheesecake smager simpelthen vidunderligt, – citron, marcipan og chokolade går perfekt sammen, og den smukke gule farve gør den idéel som påskekage.
Påske cheesecake eller ej, – du kan sagtens pynte din cheesecake med citron efter årstid. Serverer jeg den som påske cheesecake, så pynter jeg den med blød timian, chokolade påskeæg og farverige stedmorblomster. Serveres den på andre tider af året kan du pynte den med sæsonens spislige blomster, chokoladekugler eller lignende. Du kan også farve den med lyserød pastafarve i stedet for, – så den får en sart rosa farve.
Smagene i denne citroncheesecake holder året rundt, – den er helt igennem vidunderlig.
De små sorte prikker af vanilje giver den syrlige ostecreme en fantastisk smag, – og den går perfekt samme med den mere sødmefyldte og tunge bund.
Cheesecake med citron kan med fordel laves en dag i forvejen, og blot pyntes inden servering.

Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage

Cheesecake med citron, chokolade og marcipan – Påske cheesecake

Opskrift på den lækreste påske cheesecake – Cheesecake med citron og vanilje.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.53 fra 97 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Cheesecake med citron, Citron cheesecake, Forår, Påske, Påske cheesecake, Påske kage
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 5 timer 15 minutter
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebunde

  • 200 g havrekiks – eller digestive
  • 60 g mandler eller hasselnødder (kan undlades)
  • 60 g mørk chokolade, grofthakket
  • 60 g marcipan, skåret i små tern
  • 1 citron, fintrevet skal heraf
  • 125 g smør

Ostecreme

  • 250 g flødeost, ikke light
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft – ca. 1 1/2 citron
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 4 1/2 blade husblas
  • Gul frugtfarve

Derudover

  • Bløde timian
  • Stedmorblomster
  • Påskeæg – hvis det er årstid
  • Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde og sluk for blusset.
  • Blend kiks og mandler til en fin mel, og bland det sammen med den smeltede smør. Lad kiksemassen afkøle en smule.
  • Rør derefter marcipanstykker, chokolade og citronskal i kiksemassen, – chokoladen skal helst ikke smelte så bunden bliver mørk.
    Er din citron meget stor, kan du starte med skallen af 1/2 citron, og derefter smage til og du ønsker mere.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen. Stil på køl og lad den hvile mens ostecremen laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Rør flødeosten sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Du kan med fordel mase vaniljekornen med lidt flormelis inden de tilsættes, – så fordeler de sig flottere i kagen.
    Rør ostecremen til den er fri for klumper.
  • Pisk 3 dl fløde til en blød flødeskum, – den sidste 1/2 dl skal du hælde i en kasserolle. Sørg endelig for ikke at piske flødeskummen for meget.
  • Vend flødeskummen sammen med ostecremen, og rør til du har en ensartet creme. Prøv ikke at slå for meget luft ud af cremen når du rører.
  • Tilsæt gul frugtfarve og rør den ind i ostecremen, – fortsæt med at tilsætte til du opnår den ønskede farve. Jeg brugte ca. 1 spsk før farven var der, – men tilsæt ikke det hele på én gang, måske din farver mere, og måske du foretrækker den lysere.
  • Varm fløden i gryden ved svag varme. Der er ikke meget, så det skal ikke stå længe og det skal ikke og op koge, – kun lige være lunt nok til at smelte husblassen.
  • Rør de udblødte og vredne stykker husblas ud i fløden, – et ad gangen.
  • Vend et par store skefulde ostecreme sammen med den lune husblas/fløde, og rør til det er fri for klumper og massen afkølet. Mærk med en lillefinger om den er blevet kold nok til at vende i ostecremen, ellers giv den en skefuld mere.
  • Vend fløden/husblassen i ostecremen, og rør det godt sammen. Gør det stadig med bløde bevægelser så du får så meget luft i cremen som muligt.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
    Du kan med fordel varme bagsiden af en ske i lidt varmt vand, tørre det af, og glatte overfladen af kagen ud.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3-4 timer, – gerne natten over.
  • Inden servering pyntes kagen med blød timian, stedmorblomster eller hvad årstiden er til.
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan – Påskekage
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan – Pyntet uden påskeæg
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan - Påskekage
Cheesecake med citron, chokolade og marcipan – Påskekage

Kommentarer

  1. Charlotte Førsterling

    Sikke et lækkert syn Hvor stor springform bruger du til denne portion?

  2. Annelise

    Kan den mon laves og fryses, så der kun mangler pynt?

    • Hej Annelise

      Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, – men ved at mange har frosset mine forskellige cheesecakes uden problemer.
      Så jeg tænker bestemt ikke det er noget problem med denne:)

      Kh Dianna

    • Grethe

      Hvorfor ikke light produkter ??

      Mvh
      Grethe

      • Hej Grethe

        Personligt synes jeg smag og volumen/fedmen bliver bedst med almindelig ost, og ikke light. Derfor anbefaler jeg altid den almindelige variant:)

        Kh Dianna

  3. Anonym

    Hejsa
    Hvis nu jeg gerne vil lave den i springform på 24 cm, hvor meget skal den så ganges op?
    Kh Anne Hansen

    • Hej Anne
      Så vil jeg lave en 1 1/2 portion i alt, – så sikrer du en fin højde på kagen:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  4. Anonym

    Hejsa, ville det være muligt at bruge almindeligt film i stedet for kageplast?
    Kh Emma

    • Hej Emma

      Så vil jeg hellere anbefale dig at bruge bagepapir, det ved jeg at mange gør med stor succes 🙂
      Du klipper bare stykket til så det passer med en strimmel til indersiden af kageringen/springformen.

      Kh Dianna

  5. Dorthe Andrea

    Hej
    Den skal prøves imorgen
    Den skal stå til lørdag – hvordan har du fået kagen over på et andet fad? Og hvordan opbevarer jeg den til dagen efter?

    • Hej Dorthe

      Jamen jeg opbevarer altid kagen i formen indtil den dag den skal serveres.
      Pynt den først inden servering, – påskeæg med coating krakkelerer når de kommer på køl på en fugtig overflade.
      Når du har befriet kagen fra formen fjerner du bagepapiret under bunden og sætter kagen på det fad eller den tallerken det skal serveres på. Bunden er hård og moussen fast, så du kan sagtens holde kagen under bunden.

      Rigtig god påske 🙂

      Dbh Dianna

  6. Hej skal lave denne til en påskefrokost lørdag Men kan man tilføje en citrongelé ovenpå uden problemer? ☀️

  7. Conny Sørensen

    Sæt springformen uden bund direkte på fadet, den skal serveres på, det er meget lettere.
    Fadet smøres med en anelse olie eller andet fedtstof

  8. Kan man bruge laktosefri fløde og ost ? Og skal der så mere husblas i ?

    • Hej Tina

      Det har jeg ikke prøvet, så det tør jeg simpelthen ikke svare på:(
      Jeg ved ikke hvordan de produkter “sætter sig”, desværre <3

      Kh Dianna

  9. Karina Jensen

    Hej måske dumt spørgsmål, men er blomsterne spiselige?
    Den her skal jeg så meget lave til årets påskefrokost

    • Hej Karina

      Slet ikke et dumt spørgsmål 🙂
      Stedmor blomster er spislige, og derudover kan man købe andre små pakker med forskellige stedmorblomster i supermarkedet eller online, – dette r så fint at pynte med:)

      Kh Dianna

  10. Mariann Henriksen

    Hvor mange personer er der mon til ovenpå en god påskefrokost.

    • Hej Mariann

      Jamen generelt siger jeg at mine cheesecakes passer til 8 personer:)
      Når det så er sagt, så er det jo bestemt ikke alle der spiser lige store stykker, – så den kan også sagtens række til 10 personer, og især ovenpå en god påskefrokost:)

      Kh Dianna

    • Majken

      Ville det passe at pynte med lidt flødeskum….eller evt. marengs?

  11. Josephine

    Kunne man bruge citronfromage i stedet for ostecremen ?

  12. Kan den laves 2 dage i forvejen.
    Hilse Pia

    • Hej Pia

      Det kan du sagtens gøre, – hvis blot du sørger for at alle ingredienser er helt friske 🙂
      Og lad den endelig stå i formen til dagen hvor den skal serveres 🙂

      Kh Dianna

  13. Connie Sandberg

    Hejsa..
    Mmm denne ser super lækker ud og jeg vil gerne prøve at lave den. Men, kan jeg undgå marcipan? Har du en ide til hvad der kan erstatte det evt?
    Vh Connie

    • Hej Connie

      Hvor er det dejligt at høre:)

      Du kan sagtens undlade marcipanen, og du behøver ikke tilsætte andet i stedet for:)

      Kh Dianna

  14. Louise

    5 stars
    Lavede den her til en påskefrokost. Havde ikke testet opskriften først. Den var let at lave og super lækker . Let at pille ud af formen og sætte på et pænt fad. Smager ikke overdrevet meget af citron. Men er bare lækker afbalanceret. Kan virkelig anbefales.

  15. Lise Randrup Nielsen

    5 stars
    Jeg har lige lavet denne lækre kage, den vakte stor beundring hos gæsterne, det er ikke sidste gang

  16. Sidsel

    5 stars
    Super lækker opskrift. Jeg elsker dine bunde som lige giver kagerne lidt ekstra kant og ikke “bare” er den klassiske digestive-bund som indimellem bliver meget sød.

  17. Bärbel Laursen

    Så absolut den lækreste citron-cheesecake der findes. Den blev simpelthen en succes

    • Hej Bärbel

      Ej det var da bare den mest fantastiske besked at modtage, tusind tak for de søde ord 🙂

      Kh Dianna

  18. Virkelig fin kage. Lige et lille spørgsmål – den sidste 1/2 dl fløde som skal varmes, skal den være pisket eller ej inden den kommes i gryden

  19. Anonym

    Den skal da bestemt prøves
    Kan man nøjes med Glutenfri havregryn istedet for kiksene?
    Dbh Janie

    • Hejsa

      Dejligt at høre 🙂
      Uhh det har jeg ikke prøvet – kan være lidt i tvivl om det bliver for tørt 🙂

      Kh Dianna

  20. Hvis nødderne undlades, tager du så de 60 gram ekstra kiks istedet eller?

  21. Hvis nødderne undlader, skal der så flere kiks i bunden eller?
    Mvh Mia

Skriv et svar til Dorthe Andrea Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)