Nøddebund med brombærcreme - Opskrift på lækker brombærkage

Nøddebund med brombærcreme

Nøddebund med brombærcreme
Opskrift på nem og lækker nøddebund toppet med brombærcreme og friske bær.
Nøddebund med brombærcreme - Opskrift på lækker brombærkage

Lækker “chewy” nøddebund toppet med en frisk brombærcreme og masser af friske bær.
En skøn dessert der er super frisk og virkelig nem at lave, – og så kan den serveres året rundt.
Lav gerne kagen dagen før og top med creme og pynt den dagen efter hvor den skal serveres, – så bliver det ikke nemmere.

Nøddebund med brombærcreme - Opskrift på lækker brombærkage

Nøddebund med brombærcreme

Opskrift på nem og lækker nøddebund toppet med brombærcreme og friske bær.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 200 g nødder, – jeg bruger hasselnødder eller mandler
  • 200 g rørsukker eller hvid sukker
  • 3 store æg
  • 1 nip salt
  • Lidt smør til formen

Brombærsirup til cremen

  • 80 g brombær
  • 25 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, – eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronsaft

Brombærcreme

  • 200 g creme fraiche 38%
  • 2 dl piskefløde
  • 3/4 dl brombærsirup*
  • 2 spsk flormelis

Derudover

  • Friske bær til toppen
  • Mynte eller citronmelisse
  • Evt. rosa chokoladekugler
  • Springform på ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Nøddebund

  • Pisk æg, sukker og en nip salt til en lys og luftig æggesnaps.
  • Blend nødderne til en mellemfin mel, og vend dem i æggesnapsen.
  • Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør hele formen, inkl. bagepapir med lidt smør.
  • Hæld dejen i formen og bank den et par gange i køkkenbordet, så lufthullerne kommer op til overfladen.
  • Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 30-35 min.
  • Lad nøddebunden køle helt af inden springformen forsigtigt åbnes (evt. på køl), og bunden fjernes fra bagepapiret. Kagen er “porøs”, så gør det forsigtigt. Alternativt kan bagepapiret klippes til under kagen så dette ikke er synligt, – og bunden placeres på den tallerken, eller det kagefad den skal serveres på.
    Vær opmærksom at toppen på kagen "krakelerer" hvis den køler ved stuetemperatur, det er helt som det skal være. Køles bunden i køleskabet, vil den samle lidt fugt, og toppen vil oftest forblive uden revner. Begge dele er så fint, – det ene er ikke mere rigtigt end det andet.

Brombærsirup til cremen

  • Hæld brombær, sukker, citron og kornene af vaniljestangen (og vaniljestangen) i en gryde og kog op.
  • Lad siruppen småkoge ved svag til middel varme i ca. 5 min., – til brombærrene er helt purerede.
  • Sig massen igennem en finmasket si, – mas gerne lidt med en ske så du får så meget med som muligt, – du skal ende med ca. 3/4 dl sirup.
  • Stil hindbærsiruppen på køl og lad den køle helt af inden den blandes i hindbærcremen.

Brombærcreme

  • Rør creme fraiche og brombærsirup sammen i en skål.
  • I en anden skål piske fløden til en let flødeskum, – og denne vendes sammen med brombærcremen.
  • Sigt flormelissen i cremen og smag til om den mangler mere vanilje, – tilsæt da lidt vaniljesukker.
  • Top den afkølede nøddebund med brombærcremen, – smør det ud til ca. 1 cm. fra kanten i et lækkert tykt lag.
  • Stil kagen på køl til cremen har sat sig, ca. 30 min., eller gerne natten over, dækket løst til med husholdningsfilm.
  • Top kagen med masser af friske bær, mynte/citronmelisse og evt. et drys rosa chokoladekugler eller lignende.
Nøddebund med brombærcreme - Opskrift på lækker brombærkage
Nøddebund med brombærcreme – Opskrift på lækker brombærkage
Nøddebund med brombærcreme - Opskrift på lækker brombærkage
Nøddebund med brombærcreme – Opskrift på lækker brombærkage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse