Nem butterdejstærte med parmaskinke, aged havarti og rucola.
Denne her kombination smager helt vidunderligt. Bunden bages med flødeost, soltørrede tomater og lidt revet havarti.
Derefter toppes den med masser af rucola, parmaskinke, ristede pinjekerner og en god håndfuld knust havarti, – simpelthen så lækkert.
Jeg er vil med de her butterdejstærter. De er så nemme at lave, og så smager de bare så dejligt. Butterdejstærte kan serveres både lun og kold, – og skulle der være rester kan de sagtens komme med i madpakken.
Det er jo nærmest en slags butterdejspizza.
Butterdejstærte til tapasbordet
Butterdejstærte kan serveres til både frokost eller som aftenmåltid, – altid gerne med en god salat ved siden af. Derudover er den perfekt som appetizer, som brunch eller som del af tapasbordet.
Jeg har en masse lækre varianter her på bloggen, – så kan man lave et par forskellige til tapas eller buffet bordet.
Klik her for opskrifter på mine forskellige butterdejstærter.
Butterdejstærte med parmaskinke og havarti
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 100 g flødeost
- 40 g soltørrede tomater, skåret i små tern
- 80 g aged havarti
- 70 g parmaskinke
- 50 g rucola
- 30 g pinjekerner
- 2 forårsløg, fintsnittet
- Salt og peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Åben butterdejen og læg den på et stykke bagepapir.
- Med en kniv ridser du butterdejen hele vejen rundt, – ca. 2 cm fra kanten.
- Bag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, – almindelig ovn.
- Lad butterdejen køle let af, og smør derefter bunden med flødeosten. Du kan evt. dyppe skeen i kogende vand undervejs, – det gør det meget nemmere at fordele osten.
- Riv ca. 30 gram af havartien over flødeosten, drys med de soltørrede tomater og krydr med salt og peber.
- Bag tærten videre i ca. 10-14 min., – stadig ved 200 grader.
- Top den let afkølede butterdejstærte med rucola og parmaskinke.
- Smuldr resten af havartiosten over toppen, drys med pinjekerner og forårsløg og krydr. med friskkværnet peber.Dryp evt. toppen med en smule olivenolie, og en smule mikrogrønt.