Bulgursalat med sprød halloumi og hot honey – Mættende måltidssalat

Bulgursalat med sprød halloumi og hot honey

Bulgursalat med sprød halloumi, bagte gulerødder og hot honey
Opskrift på sprød halloumi salat med bagte gulerødder og bulgur - toppet med hot honey.
Bulgursalat med sprød halloumi og hot honey – Mættende måltidssalat

Den her bulgursalat er en skøn kombination af det friske, det mættende og det sprøde – perfekt som måltidssalat til både hverdag og gæster.
Salaten laves på en bund af kogt bulgur og frisk salat, vendt med lidt olivenolie, citron, salt og peber, som giver den en let og syrlig base.

På toppen kommer sødmefulde bagte gulerødder, grønne edamamebønner og knasende sprøde halloumi-bidder, som er paneret i krydrede cornflakes og tilberedt i ovn eller airfryer. De giver salaten både fylde og tekstur – og er et skønt alternativ til kød.

Det hele rundes af med en drizzle hot honey, som giver en sød og let stærk kontrast til den salte ost og de bagte grøntsager. En komplet måltidssalat med masser af smag, farver og balance.

Bulgursalat med sprød halloumi og hot honey – Mættende måltidssalat

Bulgursalat med sprød halloumi, bagte gulerødder og hot honey

Opskrift på sprød halloumi salat med bagte gulerødder og bulgur – toppet med hot honey.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Salat
Køkken: Cypriotisk, Dansk
Nøgleord: Halloumi, Måltidssalat
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Bagte gulerødder

  • 400 g gulerødder, skåret i mindre stykker
  • Olie
  • Tørret timian
  • Salt og friskkværnet peber

Hot honey

  • 200 g flydende honning
  • 2 spsk chiliflager
  • 1 spsk æblecider- eller hvidvinseddike

Sprød halloumi

  • 120 g cornflakes
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 stk halloumi/grillost á 200-250 gram
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 spsk hvedemel
  • Salt og friskkværnet peber
  • Fedtspray eller olie

Derudover

  • 2 dl grov bulgur
  • 250 g edamamebønner
  • 4 håndfulde salat
  • Olivenolie
  • Citron
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Forberedelse

  • Kog bulguren som beskrevet på pakken, og skyl det i koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
  • Kog de bælgede edamame bønner i 3-4 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand så de køler hurtigt af.

Hot honey

  • Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme. Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.
  • Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.

Bagte gulerødder og sprød halloumi

  • Vend gulerødderne med en smule olie, timian, salt og friskkværnet peber og fordel dem på halvdelen af en bageplade.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, i ca. 30 minutter – alt efter størrelse.
    Imens forbereder du halloumien, som skal med ind i ovnen efter ca. 15 minutter.
  • Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.
  • Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.
  • Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.
    Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes – og coatingen bliver bedre siddende på osten.
  • Fordel stykkerne på bagepladen med gulerødderne, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over og vend det let sammen.
  • Bag dem videre sammen med gulerødderne i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter.
  • Vend bulgur og salaten med en smule olivenolie, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Fordel salaten i 4 dybe tallerkener og top med edamamebønner, bagt gulerødder og sprød halloumi.
  • Top med hot honey og server.

Kommentarer

  1. Nicoline

    Kommer opskriften på denne op? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)