Bulgursalat med sprød halloumi, bagte gulerødder og hot honey
Opskrift på sprød halloumi salat med bagte gulerødder og bulgur - toppet med hot honey.
Ret Frokost, Hovedret, Salat
Køkken Cypriotisk, Dansk
Nøgleord Halloumi, Måltidssalat
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 634kcal
Ingredienser
Bagte gulerødder
400ggulerødder, skåret i mindre stykker
Olie
Tørret timian
Salt og friskkværnet peber
Hot honey
200gflydende honning
2spskchiliflager
1spskæblecider- eller hvidvinseddike
Sprød halloumi
120gcornflakes
1tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
1tskpaprika
2stkhalloumi/grillost á 200-250 gram
2æg, sammenpisket
4spskhvedemel
Salt og friskkværnet peber
Fedtspray eller olie
Derudover
2dlgrov bulgur
250gedamamebønner
4håndfuldesalat
Olivenolie
Citron
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Forberedelse
Kog bulguren som beskrevet på pakken, og skyl det i koldt vand. Lad det dræne i en sigte.
Kog de bælgede edamame bønner i 3-4 minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand så de køler hurtigt af.
Hot honey
Hæld honningen i en lille kasserolle sammen med chiliflagerne og varm den en smule op ved svag varme. Varmen skal kun lige lune honningen, så den tager bedre imod smag fra chilien.
Fjern den fra blusset og rør æblecidereddiken i.
Bagte gulerødder og sprød halloumi
Vend gulerødderne med en smule olie, timian, salt og friskkværnet peber og fordel dem på halvdelen af en bageplade.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, i ca. 30 minutter - alt efter størrelse.Imens forbereder du halloumien, som skal med ind i ovnen efter ca. 15 minutter.
Knus cornflakesene fint i en pose. Hæld dem i en skål sammen med løgpulver, hvidløgspulver og paprika. Krydr med salt og friskkværnet peber og bland det sammen.
Dup halloumien tør med lidt køkkenrulle og skær den ud i mundrette bidder.
Vend stykkerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i de knuste cornflakes.Når stykkerne er vendt i hvedemel, tager jeg et tyndt grillspyd og stikker forsigtigt ind i oste ternene, en af gangen, og dypper det godt i æggeblandingen og derefter i cornflakes. På den måde slipper jeg for at få mine fingre fedtet helt ind i æg og cornflakes - og coatingen bliver bedre siddende på osten.
Fordel stykkerne på bagepladen med gulerødderne, og spray med en smule sprayfedt eller dryp lidt olie over og vend det let sammen.
Bag dem videre sammen med gulerødderne i 8-10 minutter. Vend dem hvis der er behov for det, og giv dem yderligere 3-4 minutter.
Vend bulgur og salaten med en smule olivenolie, friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Fordel salaten i 4 dybe tallerkener og top med edamamebønner, bagt gulerødder og sprød halloumi.