Lækre sprøde bruschettas toppet med friske tomater og hvidløg vendt i trøffelolie, – et super lækkert alternativ til det klassiske tomat bruschetta.
Jeg elsker trøffel, – friske trøfler, trøffel spread og ikke mindst trøffelolie. Er vild med at man kan tilsmage sine retter med en ren og mild smag af trøffel, – det klæder nemlig rigtig mange retter.
Disse bruschettas ville også sagtens kunne toppet med en masse revet trøffel, – men det er selvfølgelig hvad man er til.
Denne opskrift tager udgangspunkt i en mild og delikat smag af trøffel.

Bruschetta med tomat og trøffel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g
friske tomater, gerne lækre små cherrytomater
- 1 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 lille håndfuld
persille, finthakket
- 2
stilke basilikum, bladene heraf, finthakket
- 1/4 dl
olivenolie
- 3 tsk
trøffelolie, smag til og juster selv
-
Salt og peber, – evt. trøffelsalt
- 4
skriver godt brød
-
Revet parmesan, ca 1 dl
Sådan gør du
- Skær tomaterne i små stykker og bland dem med persille, hvidløg, basilikum, olivenolie og trøffelolie. Krydr med salt og peber og stil til side.
- Varm lidt olie på en pande og steg brødskiverne gyldne og sprøde. Mens de stadig er varme fordeles halvdelen af parmesanen på skiverne så det smelter ned i brødet.
- Top derefter med tomater og hæld gerne lidt af “juicen” over brødet også, – det gør det lækkert sejt og smager fantastisk.
- Drys med parmesan og server straks.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.
Hvor køber du trøffelcreme / trøffel mm.? 🙂
Hej Maria
Det køber jeg i delikatessebutikker eller online 🙂
Nogle større supermarkeder har det også, – men det kræver een god delikatesseafdeling 🙂
Kh Dianna