Broccolisalat med æbler og mandler - Opskrift på broccolisalat med æbler og mandler

Broccolisalat med æbler og mandler

Broccolisalat med æbler og mandler - Opskrift på broccolisalat med æbler og mandler
Broccolisalat med æbler og mandler
Opskrift på lækker sprød broccolisalat med æbler, mandler og tranebær.
Samlet tid: 20 minutter
5 fra 4 stemmer

Lækker sprød broccolisalat med æbler, mandler og tranebær. Den er frisk, og med en god kombination af sødme, syre og salt, – fantastisk som tilbehør til forskellige kødretter, grøntsagsfrikadeller eller lignende.
Denne her broccolisalat med æbler og mandler er en ny variation af den klassiske broccolisalat – find den her. Æbler, tranebær og mandler går fantastisk med de øvrige ingredienser, – og som altid er der altså ikke sparet på dressingen i min broccolisalat. Den svømmer ikke i dressing, men tilpas nok til at den ikke bliver tør.
Broccolisalat tager absolut ingen tid at lave, – du kan vælge også at bruge broccolistækken, eller du kan gemme den og lave nogle lækre grøntsagsfrikadeller.

Broccolisalat til sommerens grill eller vinterens flæskesteg
Broccoli er tilgængeligt året rundt, og sådan en portion her passer til alle årstider. Men ikke destomindre er den fantastisk som tilbehør til en sommergrill, – f.eks. en grillet svinemørbrad, kylling eller hakkebøf.
Men faktisk smager den også helt fantastisk til en flæskesteg, til and eller et par skindstegte andebryster. Broccolisalat med æbler kan serveres til det meste.


Broccolisalat med æbler og mandler - Opskrift på broccolisalat med æbler og mandler

Broccolisalat med æbler og mandler

Opskrift på lækker sprød broccolisalat med æbler, mandler og tranebær.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 broccoli, delt i små buketter (gem stokken til de her lækre grøntsagsfrikadeller
  • 1 æble, skåret i mindre tern
  • 2 forårsløg, snittet
  • 100 g bacon, skåret i små tern
  • 1 håndfuld mandler, grofthakket
  • 3 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 2 1/2 tsk hvidvinseddike lys balsamico
  • 2 1/2 tsk rørsukker
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg baconen sprød på en pande, læg den til side og lad den suge på lidt køkkenrulle.
  • Skyl broccoli buketterne koldt vand, og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
    *Du kan også lyn skolde dem med kogende vand, for at få en smuk dyb grøn farve frem, og derefter skylle i koldt vand og lade dem tørre.
    Eller du kan overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter, på den måde får du en smuk grøn farve frem – og buketterne bliver en smule tilberedt. Skyld dem derefter i koldt vand og lad dem tørre fuldstændigt på et viskestykke.
  • Bland creme fraiche med hvidvinseddike (eller lys balsamico), mayonnaise, citron og sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend broccoli buketterne i dressingen sammen med forårsløg, æbletern og tranebær, samt halvdelen af bacontern og mandler.
    Rør det hele godt sammen og smag igen til med salt og peber.
  • Hæld broccolisalaten i en serveringsskål, og top med den anden halvdel af bacontern og mandler.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse