Braiseret nakkefilet i rød karry – asiatisk simreret.
Der er bare noget magisk over simremad, og den her braiserede nakkefilet i rød karry er comfort food, når det er allerbedst.
Her får du mørt og saftigt kød, der har simret i mere end tre timer i en sauce af rød karry, løg, hvidløg, ingefær og kaffirlimeblade. Til sidst rundes retten af med kokosmælk og sprøde grøntsager, så du ender med en fyldig, cremet og smagfuld gryde, hvor kødet nærmest falder fra hinanden.
Det er en ret, der passer sig selv det meste af tiden – og derfor er den både genial som gæstemad og til de dage, hvor du vil forkæle dig selv og familien med noget ekstra lækkert, uden at skulle stå længe i køkkenet.
Server den med kogte ris eller nudler, og nyd en bid af det thailandske køkken hjemme i din egen stue.
Hvorfor nakkefilet er genial til simreretter
Nakkefilet er et af de stykker kød, jeg bruger allermest til simreretter – og det er der gode grunde til. Det er et relativt billigt stykke kød, men samtidig fuldt af smag og med en struktur, der bliver helt fantastisk mør, når det får lov at braisere længe. Perfekt, når man laver mad til mange, eller bare vil have et godt og saftigt resultat, der ikke kræver andet end tid og tålmodighed.
Jeg har masser af opskrifter med braiseret nakkefilet på bloggen, så hvis du er vild med den her version, kan du også prøve f.eks. min mexicanske braiserede nakkefilet eller den rødvinsbraiserede nakkefilet med svampe. Se alle opskrifter med braiseret nakkefilet her.
Dobbelt portion – Braiseret nakkefilet til mange?
Skal du dobbelt portion med en steg på ca. 2,2 kg er det ikke nødvendigt at fordoble mængden af bouillon – det kommer lidt an på grydens størrelse. Prøv at starte med ca. 1 liter – kødet behøver ikke være helt dækket, det må godt stikke lidt op. Sendere tilsættes også kokosmælk, og her kan du nok også nøjes med cirka 1 1/2 dåse – ellers smag til.

Braiseret nakkefilet i rød karry – Braiseret asiatisk nakkefilet
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 3 løg, skåret i både
- 4 fed hvidløg, skåret i skiver
- 3 spsk ingefær, finthakket
- 1/2 chili, skåret i skiver (smag på den)
- 3 spsk rød karrypasta
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 6-8 dl bouillon, kylling eller grønt
- 5 kaffir limeblade, knuste
- 1 ds kokosmælk
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 1 ds babymajs, skåret i skiver
- 2 peberfrugter, skåret i strimler
- 125 g sukkerærter, snittet
- 2 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
- Maizena og koldt vand
Til servering
- Ris eller nudler
Sådan gør du
- Puds kødet fri for sener og større stykker fedt, og skær det i 4 eller 8 lige store stykker.
- Varm en sjat olie i en gryde, og brun kødet godt af på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.Læg kødet til side på en tallerken.
- Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i samme gryde, til løgene er let klare.
- Tilsæt rød karrypasta og tomatkoncentrat, rør det godt sammen og hæld derefter bouillon og limebladene ved.
- Læg kødet tilbage i gryden, og lad det simre, under låg, i cirka 3 timer.
- Tag kødet op af gryden med en hulske og læg det på en tallerken. Dæk det til med folie.
- Fjern evt. en smule fedt fra toppen hvis kødet har afgivet meget under tilberedning, og jævn saucen med en smule maizena rørt op med koldt vand.
- Tilsæt kokosmælk og gulerødder og lad det simre videre i 5-8 minutter, og tilsæt derefter babymajs, peberfrugt og sukkerærter, og lad det simre til grøntsagerne er let møre – men stadig gerne med bid.
- Smag til med fiskesauce og friskpresset limesaft – salt og friskkværnet peber, og læg kødet tilbage i gryden og varm igennem 5 minutters tid.Server som ønsket.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


Nem opskrift
Smager fantastisk
Hej Mette
Åhhh tak altså, det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna
Spændende – kan man bruge tørrede kaffir limeblade?
Mvh Else Marie
Hej Else Marie
Det kan du sagtens gøre – det gør jeg også altid selv:)
Kh Dianna
Tilbehør? Der er jo mange grøntsager i, men et eller andet tilbehør ved siden af.
Hej Kirsten
Der er nemlig mange grøntsager, så jeg ville umiddelbart ikke servere andet end ris til.
Kh Dianna
Hej – det ser super lækkert ud
Jeg tænker at lave den til 12 Pers. Vil det være en fordel at lave den delvis dagen før. Og kan den evt laves færdig i ildfaste fade i ovnen?
Tak for mange gode opskrifter Mvh Else Marie
Hej Else Marie
Hvor lyder det lækkert.
Du kan sagtens lave det meste dagen før. Jeg ville tilberede frem til og med punkt 7 – og på dagen, røre kokosmælken i sammen med grøntsagerne som beskrevet – det kan du sagtens gøre i gryden.
Hvis du hellere vil i ovnen kan du også gøre det – men vil nok vente med grøntsagerne til retten er gennemvarm, så ikke de bliver kedelige i konsistens og farve, af at få for længe.
Så rør kokosmælken i, dæk fadet med folie og varm det i ovnen ved 180 grader til kødet er gennemvarmt, og når det er det, så i med grøntsagerne til de er let møre – og så smag til med lime, fiskesauce osv lige inden servering 🙂
Kh Dianna
Tænker det skal have ved 180 grader, almindelig varme, i ovnen – tildækket til kødet er gennemvarmt.