Braiseret nakkefilet i rød karry - Braiseret asiatisk nakkefilet
Opskrift på langtidssimret nakkefilet i rød karry - Lækker asiatisk simreret.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Braiseret, Nakkefilet, Simreretter
Samlet tid 4 timertimer
Servings 4personer
Calories 564kcal
Ingredienser
1kgnakkefilet
3løg, skåret i både
4fedhvidløg, skåret i skiver
3spskingefær, finthakket
1/2chili, skåret i skiver (smag på den)
3spskrød karrypasta
2spsktomatkoncentrat
6-8dlbouillon, kylling eller grønt
5kaffir limeblade, knuste
1dskokosmælk
2gulerødder, skåret i skiver
1dsbabymajs, skåret i skiver
2peberfrugter, skåret i strimler
125gsukkerærter, snittet
2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Maizena og koldt vand
Til servering
Ris eller nudler
Sådan gør du
Puds kødet fri for sener og større stykker fedt, og skær det i 4 eller 8 lige store stykker.
Varm en sjat olie i en gryde, og brun kødet godt af på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.Læg kødet til side på en tallerken.
Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i samme gryde, til løgene er let klare.
Tilsæt rød karrypasta og tomatkoncentrat, rør det godt sammen og hæld derefter bouillon og limebladene ved.
Læg kødet tilbage i gryden, og lad det simre, under låg, i cirka 3 timer.
Tag kødet op af gryden med en hulske og læg det på en tallerken. Dæk det til med folie.
Fjern evt. en smule fedt fra toppen hvis kødet har afgivet meget under tilberedning, og jævn saucen med en smule maizena rørt op med koldt vand.
Tilsæt kokosmælk og gulerødder og lad det simre videre i 5-8 minutter, og tilsæt derefter babymajs, peberfrugt og sukkerærter, og lad det simre til grøntsagerne er let møre - men stadig gerne med bid.
Smag til med fiskesauce og friskpresset limesaft - salt og friskkværnet peber, og læg kødet tilbage i gryden og varm igennem 5 minutters tid.Server som ønsket.