Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør

Braiseret lammeskank med stegte gulerødder og perleløg

Braiseret lammeskank med stegte gulerødder og perleløg
Opskrift på braiseret lammeskank serveret med kartoffelmos, timianstegte gulerødder og perleløg.
Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør

Fantastisk lækker lammeskank braiseret i rødvin og serveret med en god kartoffelmos samt stegte gulerødder og perleløg.
Der er ikke noget så lækkert som braiseret kød, det har så meget smag, er lækkert og saftigt, og man får den skønneste sauce ud af fonden.
Vi har serveret vores lammeskank med en god kartoffelmos, men den kan også serveres med en god mos af rodfrugter, råstegte kartofler, sprøde rodfrugt fritter eller lignende.
Til selve braiseringen brugte vi en masse reste grøntsager fra køleskabet, så brug hvad du har liggende og noget der kan tilføre masser af smag til fonden.

Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør

Braiseret lammeskank med stegte gulerødder og perleløg

Opskrift på braiseret lammeskank serveret med kartoffelmos, timianstegte gulerødder og perleløg.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Keyword: Lam, Lammeskank, Påskelam, Simremad
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Braiseret lammeskank

  • 4

    lammeskanke

  • 4

    gulerødder

  • 6 stilke

    bladselleri

  • 1 bdt

    forårsløg

  • 10 fed

    hvidløg

  • 5

    store tomater

  • 3 løg
  • 1 bdt friske krydderurter, - f.eks. timian, rosmarin, persille, løvstikke mv.
  • 5 dl rødvin
  • 1 1/2 l bouillon - kylling eller grønt
  • 3 spsk

    hvedemel

  • Olie

  • Salt og peber

Saucen

  • Fond fra braisering

  • 25 g

    smør

  • Evt. lidt kulør

  • Salt og peber

Timianstegte gulerødder og perleløg

  • 4

    mellemstore gulerødder, skåret i små tern

  • 1 glas

    syltede perleløg, drænet for væde

  • 25 g

    smør

  • Frisk timian

  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1 kg

    kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern

  • 2

    porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

  • Frisk timian til pynt

Sådan gør du

Braiseret lammeskank

  • Rens alle grøntsagerne, og skær dem i store stykker.
  • Varm en god sjat olie i en stor gryde (suppegryde), og brun skankene godt af, - krydr med salt og rigeligt friskkværnet peber.
    Tag skankene op og læg den til side.
  • Hæld alle grøntsagerne i gryden, undtagen tomaterne, og svits dem godt af. Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt tomaterne og lad dem stege med et par minutter.
  • Drys hvedemel over og vend det godt sammen.
  • Tilsæt rødvinen og lad den koge med i 5-6 minutter, og hæld derefter bouillonen ved.
  • Læg skankene tilbage i gryden sammen med buketten af krydderurter, - læg låg på og lad det stå ved svag varme i ca. 3 timer.
  • Tænd ovnen på 120 grader når de 3 timer er ved at være gået.
  • Når skankene har simret i godt 3 timer, tages de op og lægges i et ovnfast fad med benene op ad.
    Imens koges glanen ind.
    Lad dem stege færdigt i ovnen i ca. 30 min, - hæld gerne en smule glade over løbende.
  • Sigt fonden igennem en finmasket si, og kog den derefter ind ved høj varme, til den tykner let.
    Inden servering monteres saucen med smør, - smag til med salt og peber hvis det er nødvendigt, og giv den evt. lidt kulør.

Kartoffelmos

  • Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
  • Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.

Timianstegte gulerødder og perleløg

  • Smelt smørret på en pande ved svag varme og tilsæt gulerødder, perleløg og timiankviste. Krydr med salt og peber og lad det små simre i 15-20 min. til de andre ting er klar til servering, - rør jævnligt.
  • Anret kartoffelmosen i en let dyb tallerken, placer skanken oven i og læg de timianstegte grøntsager rundt om på mosen. Hæld saucen ud over skanken og pynt med frisk timian.
Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør
Lammeskank – Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør
Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør
Lammeskank – Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør
Lammeskank - Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør
Lammeskank – Opskrift på rødvins braiseret skank med tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)