Fantastisk lækker lammeskank braiseret i rødvin og serveret med en god kartoffelmos samt stegte gulerødder og perleløg.
Der er ikke noget så lækkert som braiseret kød, det har så meget smag, er lækkert og saftigt, og man får den skønneste sauce ud af fonden.
Vi har serveret vores lammeskank med en god kartoffelmos, men den kan også serveres med en god mos af rodfrugter, råstegte kartofler, sprøde rodfrugt fritter eller lignende.
Til selve braiseringen brugte vi en masse reste grøntsager fra køleskabet, så brug hvad du har liggende og noget der kan tilføre masser af smag til fonden.
Braiseret lammeskank med stegte gulerødder og perleløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Braiseret lammeskank
- 4
lammeskanke
- 4
gulerødder
- 6 stilke
bladselleri
- 1 bdt
forårsløg
- 10 fed
hvidløg
- 5
store tomater
- 3 løg
- 1 bdt friske krydderurter, - f.eks. timian, rosmarin, persille, løvstikke mv.
- 5 dl rødvin
- 1 1/2 l bouillon - kylling eller grønt
- 3 spsk
hvedemel
-
Olie
-
Salt og peber
Saucen
-
Fond fra braisering
- 25 g
smør
-
Evt. lidt kulør
-
Salt og peber
Timianstegte gulerødder og perleløg
- 4
mellemstore gulerødder, skåret i små tern
- 1 glas
syltede perleløg, drænet for væde
- 25 g
smør
-
Frisk timian
-
Salt og peber
Kartoffelmos
- 1 kg
kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern
- 2
porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- Kogevand fra kartoflerne
-
Salt
-
Frisk timian til pynt
Sådan gør du
Braiseret lammeskank
- Rens alle grøntsagerne, og skær dem i store stykker.
- Varm en god sjat olie i en stor gryde (suppegryde), og brun skankene godt af, - krydr med salt og rigeligt friskkværnet peber. Tag skankene op og læg den til side.
- Hæld alle grøntsagerne i gryden, undtagen tomaterne, og svits dem godt af. Tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt tomaterne og lad dem stege med et par minutter.
- Drys hvedemel over og vend det godt sammen.
- Tilsæt rødvinen og lad den koge med i 5-6 minutter, og hæld derefter bouillonen ved.
- Læg skankene tilbage i gryden sammen med buketten af krydderurter, - læg låg på og lad det stå ved svag varme i ca. 3 timer.
- Tænd ovnen på 120 grader når de 3 timer er ved at være gået.
- Når skankene har simret i godt 3 timer, tages de op og lægges i et ovnfast fad med benene op ad.Imens koges glanen ind.Lad dem stege færdigt i ovnen i ca. 30 min, - hæld gerne en smule glade over løbende.
- Sigt fonden igennem en finmasket si, og kog den derefter ind ved høj varme, til den tykner let. Inden servering monteres saucen med smør, - smag til med salt og peber hvis det er nødvendigt, og giv den evt. lidt kulør.
Kartoffelmos
- Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
- Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
Timianstegte gulerødder og perleløg
- Smelt smørret på en pande ved svag varme og tilsæt gulerødder, perleløg og timiankviste. Krydr med salt og peber og lad det små simre i 15-20 min. til de andre ting er klar til servering, - rør jævnligt.
- Anret kartoffelmosen i en let dyb tallerken, placer skanken oven i og læg de timianstegte grøntsager rundt om på mosen. Hæld saucen ud over skanken og pynt med frisk timian.