
Saftige kødboller i karry grøntsagssauce, – en sauce der er lavet med +600 gram grøntsager.
Grønnere boller i karry, eller sundere boller i karry, er en perfekt opskrift når der skal times ud i grøntsagsskuffen, og en god måde at få lidt ekstra grøntsager i familien.
Brug de grøntsager du har, men sørg for, at der er minimum 3-4 forskellige slags – gerne flere. Bruger du f.eks. hovedsageligt gulerødder vil karrysaucen blive til den søde side, bruger du for mange svampe vil saucen smage for meget igennem af det. Så sørg for en god kombi.
Ligeledes anbefaler jeg også at saucen smages til med citron eller sukker inden servering, – da de forskellige grøntsager vil bidrage med forskellige smage.
Jeg bruger grøntsager som græskar, squash, blomkål, peberfrugt, gulerødder, selleri, bladselleri, rodfrugter og lignende. Det handler i bund og grund om at bruge det du har, men selvfølgelig justere mængderne af de forskellige grøntsager så noget ikke smager for meget igennem.
Alt efter hvor vandholdige grøntsager du bruger, og om du bruger mælk eller fløde/kokosmælk kan det være saucen skal jævnes med en smule maizena., – det var ikke nødvendigt med denne portion, men muligheden er der.

Boller i karry grøntsagssauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Karry grøntsagssauce
- 1 løg, grofthakket
- 600 g blandede grøntsager, snittet
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 æble, revet eller skåret i små tern
- 4-5 dl bouillon
- 1-1 1/2 dl mælk, fløde eller kokosmælk
- 3-4 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- Lidt smør eller olie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt sukker og citron
Kødboller
- 600 g hakket kylling eller gris
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Sådan gør du
Kødboller
- Bland ingredienserne til kødbollerne og rør farsen godt sammen.
- Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
- Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
- Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Du kan også stege dem i lidt olie på en pande.
Karry grøntsagssauce
- Steg løgene klare, i lidt smør eller olie, og tilsæt derefter alle de snittede grøntsagerne. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg det hele i 5 minutters tid.Tilsæt æblet til sidst.
- Tilsæt karry og gurkemeje og steg med et minuts tid.
- Hæld bouillonen over og lad retten koge til grøntsagerne er helt møre.
- Blend bouillon og grøntsagerne til en helt glat sauce, og juster konsistensen med mælk, fløde eller kokosmælk. Varm det godt igennem.
- Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt sukker eller citron, hvis saucen magler sødme/syre.
- Vend kødbollerne i saucen, varm igennem og server med kogte ris.

Skøn opskrift.
Mine børn elsker den og jeg elsker at de får grøntsager ❤️
Hej Helle
Det gør mig så glad at høre, hvor er det dejligt du skriver det 🙂
Tusind tak, og glædelig 1. december 🙂
Kh Dianna
Så lækker 🙂
Tusind tak Pia 🙂
Hvilke grøntsager vil du anbefale? Ift. at kunne koge ud/blendes efterfølgende? ☺️
Hej Stine
Sidst jeg lavede det brugte jeg hokkaido, blomkål, squash, peberfrugt og bladselleri – det blev super lækkert.
Du kan også bruge en rest søde kartofler, broccoli, sugarsnaps, rodfrugter osv. Bare sørg for der er minimum3-4 slags, for at én slags ikke smager for meget igennem:)
Kh Dianna
Genialt – grøntsagerne løftede lige retten – jeg brugte butternuts, porre, blomkål og lidt knoldselleri