Boller i karry - Opskrift på karrysauce med 650 gram grønt

Boller i karry grøntsagssauce

Boller i karry grøntsagssauce
Opskrift på grønnere boller i karry - en karrysauce fyldt med skjulte grøntsager.
Boller i karry - Opskrift på karrysauce med 650 gram grønt

Saftige kødboller i karry grøntsagssauce, – en sauce der er lavet med +600 gram grøntsager.
Grønnere boller i karry, eller sundere boller i karry, er en perfekt opskrift når der skal times ud i grøntsagsskuffen, og en god måde at få lidt ekstra grøntsager i familien.
Brug de grøntsager du har, men sørg for, at der er minimum 3-4 forskellige slags – gerne flere. Bruger du f.eks. hovedsageligt gulerødder vil karrysaucen blive til den søde side, bruger du for mange svampe vil saucen smage for meget igennem af det. Så sørg for en god kombi.
Ligeledes anbefaler jeg også at saucen smages til med citron eller sukker inden servering, – da de forskellige grøntsager vil bidrage med forskellige smage.
Jeg bruger grøntsager som græskar, squash, blomkål, peberfrugt, gulerødder, selleri, bladselleri, rodfrugter og lignende. Det handler i bund og grund om at bruge det du har, men selvfølgelig justere mængderne af de forskellige grøntsager så noget ikke smager for meget igennem.
Alt efter hvor vandholdige grøntsager du bruger, og om du bruger mælk eller fløde/kokosmælk kan det være saucen skal jævnes med en smule maizena., – det var ikke nødvendigt med denne portion, men muligheden er der.

Boller i karry - Opskrift på karrysauce med 650 gram grønt

Boller i karry grøntsagssauce

Opskrift på grønnere boller i karry – en karrysauce fyldt med skjulte grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.86 fra 35 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Familiemad, Karryretter
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Karry grøntsagssauce

  • 1 løg, grofthakket
  • 600 g blandede grøntsager, snittet
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æble, revet eller skåret i små tern
  • 4-5 dl bouillon
  • 1-1 1/2 dl mælk, fløde eller kokosmælk
  • 3-4 tsk karry
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • Lidt smør eller olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt sukker og citron

Kødboller

  • 600 g hakket kylling eller gris
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland ingredienserne til kødbollerne og rør farsen godt sammen.
  • Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
  • Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
  • Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.
    Du kan også stege dem i lidt olie på en pande.

Karry grøntsagssauce

  • Steg løgene klare, i lidt smør eller olie, og tilsæt derefter alle de snittede grøntsagerne. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg det hele i 5 minutters tid.
    Tilsæt æblet til sidst.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og steg med et minuts tid.
  • Hæld bouillonen over og lad retten koge til grøntsagerne er helt møre.
  • Blend bouillon og grøntsagerne til en helt glat sauce, og juster konsistensen med mælk, fløde eller kokosmælk. Varm det godt igennem.
  • Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt sukker eller citron, hvis saucen magler sødme/syre.
  • Vend kødbollerne i saucen, varm igennem og server med kogte ris.
Boller i karry - Opskrift på karrysauce med 650 gram grønt
Boller i karry – Opskrift på karrysauce med 650 gram grønt

Kommentarer

  1. Skøn opskrift.
    Mine børn elsker den og jeg elsker at de får grøntsager ❤️

    • Hej Helle

      Det gør mig så glad at høre, hvor er det dejligt du skriver det 🙂
      Tusind tak, og glædelig 1. december 🙂

      Kh Dianna

  2. pia pedersen

    5 stars
    Så lækker 🙂

  3. Hvilke grøntsager vil du anbefale? Ift. at kunne koge ud/blendes efterfølgende? ☺️

    • Hej Stine

      Sidst jeg lavede det brugte jeg hokkaido, blomkål, squash, peberfrugt og bladselleri – det blev super lækkert.
      Du kan også bruge en rest søde kartofler, broccoli, sugarsnaps, rodfrugter osv. Bare sørg for der er minimum3-4 slags, for at én slags ikke smager for meget igennem:)

      Kh Dianna

  4. 5 stars
    Genialt – grøntsagerne løftede lige retten – jeg brugte butternuts, porre, blomkål og lidt knoldselleri

4.86 from 35 votes (33 ratings without comment)

Skriv et svar til pia pedersen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)