Opskrift på grønnere boller i karry - en karrysauce fyldt med skjulte grøntsager.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Familiemad, Karryretter
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Karry grøntsagssauce
1løg, grofthakket
600gblandede grøntsager, snittet
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1æble, revet eller skåret i små tern
4-5dlbouillon
1-1 1/2dlmælk, fløde eller kokosmælk
3-4tskkarry
1/2tskgurkemeje
Lidt smør eller olie
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt sukker og citron
Kødboller
600ghakket kylling eller gris
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
2spskrasp
1æg
Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
Sådan gør du
Kødboller
Bland ingredienserne til kødbollerne og rør farsen godt sammen.
Sæt en gryde over med godt saltet vand og kog det op.
Form kødboller ud af farsen, – du gør det nemmest ved at dyppe skeen i det varme vand, og derefter forme kødbollerne ved hjælp af skeen.
Kog dem ved middel varme til de er gennem tilberedt – ca. 6-8 minutter, alt efter størrelse. Tag dem løbende op med en hulske, og læg dem til side til alle kødboller er færdige.Du kan også stege dem i lidt olie på en pande.
Karry grøntsagssauce
Steg løgene klare, i lidt smør eller olie, og tilsæt derefter alle de snittede grøntsagerne. Krydr med salt og friskkværnet peber, og steg det hele i 5 minutters tid.Tilsæt æblet til sidst.
Tilsæt karry og gurkemeje og steg med et minuts tid.
Hæld bouillonen over og lad retten koge til grøntsagerne er helt møre.
Blend bouillon og grøntsagerne til en helt glat sauce, og juster konsistensen med mælk, fløde eller kokosmælk. Varm det godt igennem.
Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt sukker eller citron, hvis saucen magler sødme/syre.
Vend kødbollerne i saucen, varm igennem og server med kogte ris.