De her boller blev altså virkelig gode, lækre bløde og luftige.
Jeg havde lidt gulerødder og æbler i køleskabet der skule bruges, så tænkte jeg ville prøve at kombinere de to ting i en og samme bolle, og det fungerer bare super godt.
Grønt i ens bagværk giver en rigtig lækker blød og svampet tekstur, og gør at brødet holder sig blødt og lækkert længere.
Bløde boller med æbler og gulerod
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl danskvand eller vand, stuetemperatur
- 1 dl
yoghurt natural
- 25 g
gær
- 450 g
hvedemel
- 200 g
grahamsmel
- 100 g
gulerod, groftrevet
- 100 g
æble, groftrevet
- 50 g
hørfrø
- 1 spsk
honning
- 1 1/2 tsk
salt
- 1 spsk
olie
-
Æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i danskvandet.
- Tilsæt yoghurt, honning, gulerod, olie og æble og rør rundt.
- Tilsæt derefter begge mel typer, hørfrø og salt, og rør dejen på maskine i ca. 8. min. Tilsæt melet lidt ad gangen.
- Tag lidt olie på hænderne og gør dejen glat og rund, og læg den tilbage i skålen til hævning. Dejen er ret fugtig, så olien på hænderne vil hjælpe med at styre dejen.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 1/2 time.
- Hæld dejen ud på bordet og skær bollerne ud i rustikke stykker, ca. 14-16 stk. og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne i ca. 15 min. ved 225 grader
Er det varmluft eller alm ovn? 🙂
Ps. Elsker dine opskrifter!
Hej Regina
Tusind tak, det er jeg så glad for at høre:)
Jeg bager på almindelig ovn, synes brødet hæver mere jævnt og bliver bagt mere ensartet:)
Stil gerne en skål med vand i bunden af ovnen så du får dampeffekt, det giver fantatsisk saftigt og lækkert brød:)
Rigtig god weekend:)
Mange hilsner
Dianna
Hej
Kan jeg bruge et andet mælkeprodukt end natural yoghurt?
Hej Amalie
Jeg tænker sagtens du kan bruge et andet fedtfattigt mælkeprodukt uden problemer 🙂
Rigtig god fornøjelse.
Mange hilsner
Dianna
Tror du man kan udskifte gulerod med squas. Og ellers bare følge opskriften
Hej Heidi
kan du sagtens gøre 🙂
Kh Dianna