Opskrift på bløde boller med æble og gulerod

Bløde boller med æbler og gulerod

Bløde boller med æbler og gulerod
Opskrift på lækre bløde boller med æbler og gulerod.
Denne opskrift giver 14-16 stk.
Opskrift på bløde boller med æble og gulerod

De her boller blev altså virkelig gode, lækre bløde og luftige.
Jeg havde lidt gulerødder og æbler i køleskabet der skule bruges, så tænkte jeg ville prøve at kombinere de to ting i en og samme bolle, og det fungerer bare super godt.
Grønt i ens bagværk giver en rigtig lækker blød og svampet tekstur, og gør at brødet holder sig blødt og lækkert længere.

Opskrift på bløde boller med æble og gulerod

Bløde boller med æbler og gulerod

Opskrift på lækre bløde boller med æbler og gulerod.
Denne opskrift giver 14-16 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 dl danskvand eller vand, stuetemperatur
  • 1 dl

    yoghurt natural

  • 25 g

    gær

  • 450 g

    hvedemel

  • 200 g

    grahamsmel

  • 100 g

    gulerod, groftrevet

  • 100 g

    æble, groftrevet

  • 50 g

    hørfrø

  • 1 spsk

    honning

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • 1 spsk

    olie

  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i danskvandet.
  • Tilsæt yoghurt, honning, gulerod, olie og æble og rør rundt.
  • Tilsæt derefter begge mel typer, hørfrø og salt, og rør dejen på maskine i ca. 8. min. Tilsæt melet lidt ad gangen.
  • Tag lidt olie på hænderne og gør dejen glat og rund, og læg den tilbage i skålen til hævning. Dejen er ret fugtig, så olien på hænderne vil hjælpe med at styre dejen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 1/2 time.
  • Hæld dejen ud på bordet og skær bollerne ud i rustikke stykker, ca. 14-16 stk. og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 min.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i ca. 15 min. ved 225 grader

Kommentarer

  1. Er det varmluft eller alm ovn? 🙂

    Ps. Elsker dine opskrifter!

    • Hej Regina

      Tusind tak, det er jeg så glad for at høre:)

      Jeg bager på almindelig ovn, synes brødet hæver mere jævnt og bliver bagt mere ensartet:)

      Stil gerne en skål med vand i bunden af ovnen så du får dampeffekt, det giver fantatsisk saftigt og lækkert brød:)

      Rigtig god weekend:)

      Mange hilsner
      Dianna

  2. Amalie Lundorff

    Hej
    Kan jeg bruge et andet mælkeprodukt end natural yoghurt?

    • Hej Amalie

      Jeg tænker sagtens du kan bruge et andet fedtfattigt mælkeprodukt uden problemer 🙂

      Rigtig god fornøjelse.

      Mange hilsner
      Dianna

  3. Heidi Jørgensen

    Tror du man kan udskifte gulerod med squas. Og ellers bare følge opskriften

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)