Opskrift på lækre bløde boller med æbler og gulerod.Denne opskrift giver 14-16 stk.
Ret Brød
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
3dldanskvand eller vand, stuetemperatur
1dl
yoghurt natural
25g
gær
450g
hvedemel
200g
grahamsmel
100g
gulerod, groftrevet
100g
æble, groftrevet
50g
hørfrø
1spsk
honning
1 1/2tsk
salt
1spsk
olie
Æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i danskvandet.
Tilsæt yoghurt, honning, gulerod, olie og æble og rør rundt.
Tilsæt derefter begge mel typer, hørfrø og salt, og rør dejen på maskine i ca. 8. min. Tilsæt melet lidt ad gangen.
Tag lidt olie på hænderne og gør dejen glat og rund, og læg den tilbage i skålen til hævning. Dejen er ret fugtig, så olien på hænderne vil hjælpe med at styre dejen.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 1/2 time.
Hæld dejen ud på bordet og skær bollerne ud i rustikke stykker, ca. 14-16 stk. og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.