Opskrift på lækre bløde boller med æbler og gulerod.Denne opskrift giver 14-16 stk.
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Boller
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 14stk
Calories 218kcal
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
3dldanskvand eller vand, stuetemperatur
1spsk
olie
1dl
yoghurt natural
100g
gulerod, groftrevet
100g
æble, groftrevet
1spsk
honning
50g
hørfrø
450g
hvedemel
200g
grahamsmel
1 1/2tsk
salt
Æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i danskvandet.
Tilsæt yoghurt, honning, gulerod, olie og æble og rør rundt.
Tilsæt derefter begge mel typer, hørfrø og salt, og rør dejen på maskine i ca. 8. min. Tilsæt melet lidt ad gangen.
Tag lidt olie på hænderne og gør dejen glat og rund, og læg den tilbage i skålen til hævning. Dejen er ret fugtig, så olien på hænderne vil hjælpe med at styre dejen.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 1/2 time.
Hæld dejen ud på bordet og skær bollerne ud i rustikke stykker, ca. 14-16 stk. og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.