
Her er en æggesalat, der smager syndigt lækkert – men som i virkeligheden er både kalorielet, proteinrig og fedtfattig. Den klassiske mayo er skiftet ud med pisket hytteost, som giver en cremet konsistens og mild smag – og gør salaten perfekt som et sundere alternativ til frokost, i madpakken eller som fyld i en sandwich.
Når hytteosten piskes, bliver den silkeblød og binder æggene smukt sammen. Du vil knap nok savne mayonnaisen – faktisk bemærker jeg det slet ikke. Synes du alligevel den skal rundes en smule mere af, så tilsæt en smule mayonnaise, det er nu heller ikke forbudt.
MEN vær opmærksom på, at den cremede konsistens er allerbedst lige når salaten er lavet. Når hytteosten piskes og krydres med salt, vil den over tid naturligt trække væde ud af hytteosten. Så efter et døgn på køl, bliver æggesalaten blive tyndere i konsistensen.
Et lille tip hertil er, at du kan røre 1-2 spiseskefulde fin rasp i æggesalaten, og lade den trække på køl en halv times tid. Så er væden absorberet, og raspen kan ikke fornemmes på konsistensen.
Har du ikke en minihakker, kan du nemt mose hytteosten med en gaffel. Du opnår ikke samme glatte resultat, men får stadig en skøn middelvej, der fungerer rigtig godt.
Server den på rugbrød, i en wrap eller sandwich – eller som et lækkert proteintilskud til din måltidssalat.

Æggesalat med pisket hytteost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 8 hårdkogte æg
- 3 spsk purløg, finthakket
- 1 tsk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld hytteost, karry og gurkemeje i en mini hakker og blend til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned undervejs.
- Hak æggene groft. Jeg deler dem på to leder i min æggedeler, så er størrelsen perfekt.
- Hæld karrycremen, æg og purløg i en skål, krydr med salt og friskkværnet peber og rør æggesalaten godt sammen.
- Smag til med friskpresset citronsaft, og tilsæt evt. mere karry, salt og friskkværnet peber.
- Æggesalaten har den bedst konsistens når den lige er lavet. Når hytteosten piskes og krydres med salt, vil den over tid trække lidt væde ud – så efter et døgn på køl, bliver æggesalaten noget tyndere i konsistensen.Et lille tip hertil er dog, at du kan røre 1-2 spiseskefulde raspe i æggesalaten (alt efter hvor meget du har tilbage) og lade den trække på køl en halv times tid. Så er væden absorberet, og raspen kan ikke fornemmes på konsistensen.