
Her er en æggesalat, der smager syndigt lækkert – men som i virkeligheden er både kalorielet, proteinrig og fedtfattig. Den klassiske mayo er skiftet ud med pisket hytteost, som giver en cremet konsistens og mild smag – og gør salaten perfekt som et sundere alternativ til frokost, i madpakken eller som fyld i en sandwich.
Når hytteosten piskes, bliver den silkeblød og binder æggene smukt sammen. Du vil knap nok savne mayonnaisen – faktisk bemærker jeg det slet ikke. Synes du alligevel den skal rundes en smule mere af, så tilsæt en smule mayonnaise, det er nu heller ikke forbudt.
MEN vær opmærksom på, at den cremede konsistens er allerbedst lige når salaten er lavet. Når hytteosten piskes og krydres med salt, vil den over tid naturligt trække væde ud af hytteosten. Så efter et døgn på køl, bliver æggesalaten blive tyndere i konsistensen.
Et lille tip hertil er, at du kan røre 1-2 spiseskefulde fin rasp i æggesalaten, og lade den trække på køl en halv times tid. Så er væden absorberet, og raspen kan ikke fornemmes på konsistensen.
Har du ikke en minihakker, kan du nemt mose hytteosten med en gaffel. Du opnår ikke samme glatte resultat, men får stadig en skøn middelvej, der fungerer rigtig godt.
Server den på rugbrød, i en wrap eller sandwich – eller som et lækkert proteintilskud til din måltidssalat.

Æggesalat med pisket hytteost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 1 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 8 hårdkogte æg
- 3 spsk purløg, finthakket
- 1 tsk citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld hytteost, karry og gurkemeje i en mini hakker og blend til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned undervejs.
- Hak æggene groft. Jeg deler dem på to leder i min æggedeler, så er størrelsen perfekt.
- Hæld karrycremen, æg og purløg i en skål, krydr med salt og friskkværnet peber og rør æggesalaten godt sammen.
- Smag til med friskpresset citronsaft, og tilsæt evt. mere karry, salt og friskkværnet peber.
- Æggesalaten har den bedst konsistens når den lige er lavet. Når hytteosten piskes og krydres med salt, vil den over tid trække lidt væde ud – så efter et døgn på køl, bliver æggesalaten noget tyndere i konsistensen.Et lille tip hertil er dog, at du kan røre 1-2 spiseskefulde raspe i æggesalaten (alt efter hvor meget du har tilbage) og lade den trække på køl en halv times tid. Så er væden absorberet, og raspen kan ikke fornemmes på konsistensen.
Sindsyg lækker æggesalat og tak for fiffet med rasp, det er smart. For ja den blev mere tynd efter et døgn på køl som du skriver, men lidt rasp og så lad den hvile så var den perfekt igen og samme gode smag⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ slut med mayo æggesalat☺️
Hej Anne
Super dejligt at høre, det er jeg virkelig glad for 🙂
Kh Dianna
Det blir min æggesalat fra nu af, smager helt fantastisk. Lavede den på 4% hytteost.
Hej Margit
Ej hvor er det virkelig dejligt at høre – tusind tak 🙂
Oplevede du at den blev tynd på 2. den og prøvede du med rasp? 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker!
Hej Torben
Så dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift.
Hejsa
Det er jeg bare så glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Kæmpe god opskrift. Tak for den!
Hejsa
Hvor er det fantastisk – tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂
Kh Dianna