Opskrift på proteinrig og kalorielet æggesalat - Sundere æggesalat uden mayonnaise.
Ret Frokost, Salat
Køkken Dansk
Nøgleord Pisket hytteost, Sund frokost, Æggesalat
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 194kcal
Ingredienser
200ghytteost
1tskkarry
1/2tskgurkemeje
8hårdkogte æg
3spskpurløg, finthakket
1tskcitronsaft
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Hæld hytteost, karry og gurkemeje i en mini hakker og blend til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned undervejs.
Hak æggene groft. Jeg deler dem på to leder i min æggedeler, så er størrelsen perfekt.
Hæld karrycremen, æg og purløg i en skål, krydr med salt og friskkværnet peber og rør æggesalaten godt sammen.
Smag til med friskpresset citronsaft, og tilsæt evt. mere karry, salt og friskkværnet peber.
Æggesalaten har den bedst konsistens når den lige er lavet. Når hytteosten piskes og krydres med salt, vil den over tid trække lidt væde ud – så efter et døgn på køl, bliver æggesalaten noget tyndere i konsistensen.Et lille tip hertil er dog, at du kan røre 1-2 spiseskefulde raspe i æggesalaten (alt efter hvor meget du har tilbage) og lade den trække på køl en halv times tid. Så er væden absorberet, og raspen kan ikke fornemmes på konsistensen.