
Sprød parmaskinke i ovn – nem og smagfuld topping til salater og sandwich.
Sprød parmaskinke er virkelig sådan en lille game changer i køkkenet – det smager vildt godt, er supernemt at lave og kan bruges til næsten alt.
Den sprøde, salte skinke er perfekt som topping til salater, på smørrebrød, ovenpå æggekagen, i en sandwich eller knækket i små stykker som drys på f.eks. en cremet pastaret eller en suppe.
Det hele klares nemt i ovnen – og du kan give den lidt ekstra karakter med frisk rosmarin, timian eller salvie, som bager med og afgiver masser af duft og smag undervejs.
Brug skinken som et sprødt modspil i bløde eller cremede retter – eller bare som en lille snack direkte fra bagepapiret.

Sprød parmaskinke i ovn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8-12 skiver parmaskinke (eller serrano)
- Lidt olie – gerne på spray
- Evt. friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fordel skinken på en pageplade med bagepapir. Det kan godt overlappe hinanden en smule, da det trækker sig sammen under tilberedning.
- Spray toppen med en smule olie – eller pensl – hvis du ikke har spray, og krydr evt. med friskkværnet peber.
- Bag det i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.Lad det køle let af inden servering.