
Den nemmeste og lækreste pastaret med tortellini vendt i den skønneste cremede tomatsauce med parmesan og mozzarella. Mad på under 30 minutter, fyldt med smag – og minimal opvask.
Du vælger selv fyldet på dine tortellini, så du kan nemt lave den vegetarisk hvis du foretrækker det. Jeg bruger gerne dem med spinat og ricotta, – og ja, jeg køber altså mine. De smager drøn godt, og så er det bare så nemt og lækkert.
Du kan også servere retten som forret, – så vil denne portion række til 6 personer.

Tortellini i cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g tortellini efter eget valg
- 1 ds hakkede tomater
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 80 g parmesan, fintrevet
- 80 g revet mozzarella
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 tsk tørret basilikum
- 1/2 tsk oregano
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande, og steg løg og hvidløg af i et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og de tørre krydderier, og varm med et minuts tid, inden de hakkede tomater, bouillon, fløde og parmesan tilsættes.
- Lad saucen små simre i 5 minutter, og krydr med salt og peber.
- Rør mozzarellaen og de friske basilikumblade i saucen, og kog imellemtiden dine tortellini som beskrevet på pakken.
- Tag dine tortellini direkte fra gryden med en hulske, og vend dem i den cremede tomatsauce. Juster evt. konsistensen på saucen med lidt pastavand hvis der er behov for det.
- Smag saucen til med salt og peber, – og server retten toppet med friske hakkede basilikumblade og evt. et drys parmesan.



Hej, dejlig opskrift, men der står ingen steder, hvornår grøntsagsbouillonen skal i? Eller er det mig, der har overset det? ☺️
Hej Line
Arh for søren, det får jeg lige rettet 🙂
Det skal i samtidig med tomaterne 🙂
Kh Dianna
Hej Diana husk at skrive i opskriften hvornår fløden skal i ;0) nu har jeg glemt det vigtigste de 3 gange jeg har lavet denne skønne ret
Hej Camilla
Åhhh hvor dejlig du kan lide retten:)
Kiggede lige, og det står altså i punkt to, – det skal i samtidig med bouillon osv:)
Rigtig dejlig aften:)
Kh Dianna
Kan man lave sovsen lidt før den skal serveres og så bare lade den stå på lavt blus i en times tid +/-?
Hej Anne
Det kan du sagtens gøre, – men vent med at putte osten i 🙂
Og juster evt. med vand hvis den bliver for tyk 🙂
Kh Dianna
god opskrift, god ret. jeg er begyndt at lave mad til min famile og de elskede denne ret:)
mvh 13 årig der elsker at lave mad
Hej Elie
Hvor er det bare dejligt at høre, det er jeg så glad for du skriver 🙂
Og fantastisk med en 13 årig i køkkenet, – hvor er det dejligt du skriver.
Kh Dianna
Sørme lækker ret, Dianna . Jeg lavede det til en one-pot-ret og tilføjede lidt ekstra bouillon og kom osten i da pastaen var færdig. Lidt chili gør den også godt.
Kh. Jeanett
Hej Jeanett
Åhhh hvor dejligt at høre – tak fordi du skriver det:)
Og den er oplagt som onepot – dejligt at høre du lige freestylede lidt:)
Kh Dianna
Hej dianna der står i opskriften 80 d men hvad er d?
Mvh Jessica
Hej Jessica
Åhhh for Søren, det er en tastefejl – det er 80 g (gram) 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret!!! Mine børn elsker den også. Kæmpe anbefaling.
Hej Camilla
Åhhh hvor er du sød altså, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna