
Fantastisk lækker Taco al Pastor tilberedt på rotisseri og serveret i lækre hjemmelevede majstortillas.
Denne ret var vi nødt til at prøve efter at have set Taco Chronicles på Netflix, – det er jo en hel ny verden af mexicansk mad.
Vi har valgt at lave hjemmelavede majstortillas til denne omgang, det er ganske nemt og smager virkelig godt. Majstortillas har en tildens til at blive lidt hårde/sprøde under tilberedning, så læg dem ovenpå hinanden og dæk med staniol mens de stadig er varme, så vil dampen gøre dem lækre bløde.
Retten kan også serveres i lækre små hvedetortillas hvis man ikke har mod på hjemmelavede majstortillas, – for det kræver gerne et tortilla jern/tortilla presser, det gør i hvertfald det hele noget nemmere.

Taco al Pastor
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2
svinemørbrad
- 2 tykke skiver
frisk ananas
- 2
store løg, skåret i ringe
Marinade
- 150 g
frisk ananas
- 1/2 dl
æblecidereddike
- 2
røde chili, - uden kerner
- 5 fed
hvidløg
- 1 spsk
paprika
- 1 1/2 tsk
oregano
- 1 1/2 tsk
spidskommen
- 1/4 tsk
stødt nelliker
- 2 tsk
salt
- 1 tsk
peber
Salat
- 4
store tomater, skåret i grove tern
- 2 håndfulde
bredbladet persille, grofthakket
- 1
rødløg, finthakket
- 2
forårsløg, fintsnittet
Dressing
- 1 dl
olie
- 3 fed
hvidløg
- 2
røde chilli, uden kerner
- 150 g
frisk ananas
- 1/2 tsk
oregano
- 1/2 tsk
spidskommen
- 2 spsk
æblecider eddike
- 1/2 tsk
stærk paprika
Majstortillas
- 5 dl
majsmel - Masa harina
- 3 1/2 dl
vand
- 1 tsk
salt
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden og blend det til en ensartet masse.
- Skær kødet i 3 cm tykke skiver, og bank dem godt flade med en kødøkse eller lignende.
- Vend dem i marinaden, og lad dem marinere på køl i 3 timer.
- Sæt kødet på rotisseri, - start med en skive ananas, derefter kød og løg, og fortsæt herefter med en blanding af kød og løgring. Slut af med en skive kød og til sidst den anden ananasskive.
- Steg den i ca. 1 1/2 time ved 140-150 grader. Bemærk at den svinder løbende, så man skal stramme grebene til løbende under tilberedning, så løg, kød og ananas sidder tæt sammen.*Tjek allerede efter 1 time om kødet er gennemstegt, så det ikke bliver tørt.
Dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og blend til en ensartet masse i en minihakker eller lignende. Stil til siden til dine tacos skal serveres.
Majstortillas
- Bland ingredienserne til dine tortillas og rør det godt sammen.
- Ælt dejen på køkkenbordet i ca. 5 min. Hvis dejen falder fra hinanden skal den have lidt mere vand, - dyp hænderne i vand og ælt videre til dejen er smidig og har samlet sig.
- Del dejen i kugler på ca. 35-40 gram og tril dem runde.
- Placer kuglen mellem 2 stykker bagepapir der er klippet til så det passer i tortilla jernet, og mas kuglerne til tortillas. Kuglerne skal placeres ca. 3 cm fra bagkanten, da den vil blive mast fremad når du presser tortilla jernet sammen. Mas derefter forsigtigt, men helt i bund, uden at bruge kræfter.
- Bag dine tortillas på en tør pande i ca 1 - 1 1/2 min. på hver side ved middel varme, og kom dem derefter i en lufttæt beholder, eller på en tallerken under staniol, - dampen vil gøre at de bliver lækre bløde.
Salat
- Bland ingredienserne til salaten og stil til side til dine tacos skal serveres.
- Tag kødet af rotisseriet og skær det i tynde skiver sammen med både løg stykkerne og ananas. Server det i en blød tortilla, top med salat og den lækre hjemmelavede dressing.



Hvad er et tortilla jern?
Hej Henriette
Det er sådan én du presser dine hjemmelavede tortillas i, – kan hedde både tortilla jern og tortilla presse 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Vi har fået al pastor flere gange i Mexico, og det er simpelthen den lækreste taco! Måske vi skulle gå i krig med at lave det selv, opskriften ser nem ud 🙂
Man går dog altid med frygten om at blive skuffet, når man har fået det lokalt – kender du ikke det?
Men virkelig lækker side og dine opskrifter er altid lette at gå til!
Hej Camilla
Det smager nemlig bare vidunderligt 🙂
Og jo, det kan du tro jeg kender, – og det er naturligvis også svært at ramme det autentiske man opnår i Mexico. Både ingrediens mæssigt fordi det kan være svært at opdrive herhjemme, men også bare alt omkring en, – det spiller også en stor rolle ;-)=
Meeeen når det er sagt, så synes jeg altså denne er rigtig god, så håber du har lyst til at prøve den – og at du ikke bliver skuffet 😉
Kh Dianna
Hej Dianna
Tænker du, man kan forberede kødet dagen før?
Hej Meximma
Altså du kan godt marinere det dagen før, – hvis du steder det og genopvarmet det kan det måske blive til den tørre side.
Så vil jeg anbefale at varme det på en pande med olie, så dette får noget fedtstof.
Dbh Dianna
Hvor køber du Masa Harina? Har prøvet med almindeligt majsmel og det duede ikke.
Hej Jeanet
Jeg køber det på nettet 🙂
Kh Dianna
Hej – Jeg har ikke rotisserie i min ovn. Hvordan tilbereder jeg så bedst det marinerede kød?
🙂 Helle
Hej Helle
Du kan f.eks. sætte det tæt på træspyd, og lægge det over et folie fad eller lignende, og så vende det løbende i ovnen:)
Kh Dianna