Lækre stegte kartofler serveret med frisk ruccola, cremet burrata og hjemmelavet pesto.
En nem og lækker kartoffelsalat der gør sig fantastisk som tilbehør til både grill om sommeren, eller en helstegt kylling en kold vinterdag.
Du kan også servere den på tapasbordet, – den smager skønt sammen med forskellige tærter, kødboller og lignende tapasretter.
Bryder du dig ikke om ruccola, kan du skifte denne ud med f.eks. frisk babyspinat, feldsalat eller en salatmix.
Kartoflerne kan tilberedes præcis som du ønsker, – stegte kartofler på panden, ovnstegte kartofler eller sprøde kartofler i airfryer. Læs mere om grader osv. i opskriften.
Lad gerne kartoflerne køle en smule af inden du topper med burrata, – ellers riskierer du den smelter ned over kartoflerne med det samme.

Stegte kartofler med burrata og pesto
Video af opskriften
Ingredienser
- 650 g små kartofler
- 2 håndfulde ruccolasalat
- 1-2 burrata oste
- 1 dl grøn pesto – find opskriften her
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder, og dup dem tørre. Halver nogle af dem, og lad gerne andre forblive hele. Lad gerne skrællen blive på, – det gør salaten rustik og lækker.
- Varm en sjat olie på panden, og steg kartoflerne ved middelvarme til de er gyldne, sprøde og møre i midten. Det er vigtigt de steger i olien, og ikke kun små simrer. Krydr kartoflerne med salt og friskkværnet peber når de er færdige.Du kan også tilberede dem i ovn eller airfryer. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber, og giv dem 30-40 minutter ved 180 grader – almindelig ovn, eller airfryer i ca. 25 minutter ved 160 grader.
- Fordele ruaccolaen på en tallerken, og top med de sprøde og let afkøledede akrtofler.
- Åben burrata osten og læg den ovenpå kartoflerne, og fordel pestoen på burrata og kartofler.
- Krydr med friskkværnet peber og server straks.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.


Min tålmodighed stod i dag ikke til at vente på at kartofler stegte på panden, så jeg snød og forkogte.
Det hele bliver så lækkert med pestoen og ikke mindst burrata.
Hej Ellen
Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre altså, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna