Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Arancini – Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Arancini - Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo
Opskrift på en skøn og lækker snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/basilikums mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Lækre sprøde risottokugler med en fantastisk mayo med parmesan og masser af basilikum.
Denne lille appetizer hedder i Italien arancini, – de smager fuldstændig fantastisk, og så er den virkelig nem at lave. Lad dig ikke skræmme af fritering, hjemmelavet mayo mv., – det er super nemt og du kan have det hele klar på godt 30 min.
Når vi får risotto har vi næsten altid rester tilovers, de ryger i fryseren i en lufttæt beholder, og så laver vi disse lækre risottokugler når lysten melder sig, – hvilket den gør ret ofte. Det er også en fantastisk snack at servere for sine gæster. Du kan forberede det hele, – form kuglerne, rul dem i mel, æg og rasp og stil på køl til de skal friteres, dejlig nemt og altid et hit.

Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Arancini - Sprøde risottokugler med parmesan og basilikums mayo

Opskrift på en skøn og lækker snack, - sprøde risottokugler med en lækker parmesan/basilikums mayo.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Gourministeriet, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sprøde risottokugler

  • 550 g risotto rest
  • 1 dl

    hvedemel

  • 2

    æg, sammenpisket

  • 4 dl

    rasp

  • Lidt salt

  • 1 liter

    rapsolie til fritering

Parmesan/basilikums mayo

  • 40 g

    æggeblommer

  • 40 g

    parmesan, fintrevet

  • 3 dl

    rapsolie

  • 1 stor håndfuld basilikumsblade, - ca. en lille potte
  • 1 1/2 tsk

    dijon sennep

  • 1 1/2 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • Salt

Sådan gør du

Parmesan/basilikums mayo

  • Kom æggeblommer, revet parmesan, dijon, citron og basilikumsblade i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned en gang undervejs.
  • Tilsæt olien, lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører, hvis det er muligt. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og smag derefter til med salt.
  • Stil den på køl til den skal serveres.

Sprøde risottokugler

  • Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
  • Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
  • Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er formet godt faste. Rul dem først i mel, derefter æg og til sidst i raspen.
    Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen tager du blot en smule rasp og lidt æg og blander i risottoen og lader det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
  • Fritter risottokuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
  • Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle inden de serveres med den lækre parmesan/basilikums mayo.
  • Anret med mayoen i et glas, eller læg klatter af mayo på serveringsbrættet og placer risottokuglerne oven i, - sørg da for de ikke er for varme så mayoen smelter.
Risottokugler - Opskrift på sprøde risottokugler med mayo
Risottokugler – Opskrift på sprøde risottokugler med mayo
Risottokugler – Opskrift på sprøde risottokugler med mayo

Kommentarer

  1. Pingback: Parmesan mayonnaise - Opskrift på parmesan mayo med basilikum

  2. Hej.
    Kan de laves om formiddagen og varmes i ovnen senere?

    • Hej Lars

      Det tænker jeg sagtens du kan, – har dig ikke selv prøvet:)
      Sørg for at frittere dem godt, og så tænker jeg at opvarme dem ved 200 grader i ca. 10 min., – så burde de blive lækre sprøde igen

      God fornøjelse og godt nytår

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. De er så lækre…! Kan man fryse kuglerne ned inden de bliver paneret. Altså lave risotto-massen, forme kugler og så fryse dem ned? Og kan de være frosne eller halvfrosne, når man vender dem i panering og steger dem?

    • Hej Mette

      Det kan du sagtens gøre:)
      Men du kan også sagtens panere dem, og fryse dem med paneringen, – det plejer jeg at gøre:)

      Kh Dianna

  4. Anni Pedersen

    5 stars
    Hejsa
    Tør du dem inden friteringen

    • Hej Anni

      Uhh jeg tror ikke helt jeg forstår spørgsmålet?
      Hvis du tænker om de skal være optøede og ikke frosne ved frittering, – så ja, det skal de være 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Lars Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)